Advent u Zagrebu CNN uvrstio među 15 najboljih na svijetu! Evo što im se najviše svidjelo

prosinac 8, 2017 maxportal
Share Button

Zagreb, koji je dvije godine zaredom dobio nagradu za najbolji europski advent, sada se našao i na CNN-ovom popisu 15 najboljih božićnih sajmova u svijetu. 

CNN je na svoj popis 15 najboljih božićnih sajmova u svijetu uvrstio i Zagreb.

Dugoiščekivani Advent u Zagrebu službeno je otvoren u subotu 2. prosinca.  Grad vrvi posjetiteljima iz cijele Hrvatske, ali i brojnim turistima koji su došli istražiti posebnost našeg adventa.

Božićni šoping ne mora značiti bjesomučno guranje kroz trgovine i kupovinu u zadnji čas ili traženje popusta na Internetu. CNN tako savjetuje spajanje putovanja i kupovine božićnih poklona i daje popis 15 najboljih božićnih sajmova u svijetu, od kojih se onaj zagrebački našao na 14. mjestu.

Slikovni rezultat za advent u zagrebu 2017 klizalište

Nisu propustili spomenuti ni to da je Zagreb dobio nagradu za najbolji božićni sajam dvije godine za redom.

‘Advent u Zagrebu dobio je nagradu ‘best Christmas destination’ od portala European Best destinations, dvije godine za redom. Na ulicama koje okružuju Trg bana Josipa Jelačića, brojne atrakcije uključuju ledene skulpture, pop-up barove, štandove s hranom i vanjske glazbene pozornice’, pišu.

Čak postoji i područje posvećeno ‘fuliranju’, gdje posjetitelji mogu plesati na ulici i jesti i piti koliko im srce poželi’, piše CNN i dodaje da je posebna atrakcija Veseli Božićni tramvaj koji djeci, ali i odraslima, nudi obilazak centra grada u tramvaju s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima.

Na CNN-ovom je popisu na prvom mjestu božićnih sajmova onaj u francuskom Strasbourgu, a spominju još i Beč, Montreal u Kanadi, Prag, Firencu, Krakov, Birgmingham, Kopenhagen, Berlin, Bruxelles, Barcelonu, Stockholm i New York.

Komentari
Share Button