VIDEO: Branitelji o protuprosvjedu: Sve iza čega stoji Domagoj Margetić osuđeno je na propast

veljača 20, 2015 maxportal
Share Button

Kontroverzna poluobavještajna skupina komunističkog podzemlja, koja se naziva Pokret Occupy Croatia, organizira protuprosvjed protiv hrvatskih branitelja koji već četiri mjeseca prosvjeduju u SavskojU subotu u Zagrebu, održat će se prosvjedni marš pod nazivom ”Stop teroru šatoraša”. Okupljanje je u 14 sati na Trgu bana Jelačića, a prosvjednici će sa središnjeg gradskog trga prošetati do Savske 66, gdje se već četiri mjesec održava prosvjed branitelja.

”Pozivamo vas na prosvjed protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja u strahu drži i politiku i institucije, i iznad svega ljude ove zemlje. Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog derneka djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu “lošeg Hrvata”.

Ucjena ‘šatoraša’ je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koje se i usude progovoriti o tome dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu “izdajnika naše stvari”. Osim toga šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana “prosvjeda” – skup bez prijave koji traje već preko sto dana. Posebno bi voljeli da nam se pridruže svi branitelji koji ne podržavaju ovaj dernek,” stoji u priopćenju na stranici  Pokreta Occupy Croatia.

Branitelje u Savskoj ne uzbuđuje previše najava prosvjeda. Uvjereni su da je jedini cilj tzv. protuprosvjeda izazivanje incidenata kako bi se branitelji iz Savske prikazali u što ružnijem svjetlu:

“Svatko ima pravo iskazati svoje nezadovoljstvo, pa tako i ta populacija, to su navodno antifašisti. Imaju pravo, to je demokracija. Branitelji sigurno neće krenuti prvi, ali ako dođe do kontakta, rezultat je jasan. Nikad nismo, a  nećemo ni sutra, napasti prvi, ali ćemo znati sačuvati svoje dostojanstvo.”

O organizatorima protuprosvjeda kažu:

“Sve iza čega stoji Domagoj Margetić unaprijed je osuđeno na neuspjeh”

D. Lukić
Foto: M. MarkovićKomentari
Share Button