Dr. Hrvoje Tomasović: Index i Matija Babić tražili su 20. 000 eura da ne objave laž o meni

1 prosinca, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hrvoje Tomasović, kirurg iz Splita, u Bujici je prozvao portal Index da su ga ucjenjivali s 20 tisuća eura kako ne bi objavili nabodnu prepisku na Fcebooku u kojoj s drugom doktoricom dogovara kako pacijentima uzeti novac.Navodna facebook prepiska dvoje splitskih liječnika – Hrvoja Tomasovića i Ivane Rosenzweig Jukić, koju je objavio portal Index, postala je glavna tema ovog vikenda u Hrvatskoj.

Reakcije se ne stišavaju ni danas, liječnici su praktički medijski unaprijed osuđeni, no ipak – mnogi otvoreno sumnjaju u autentičnost prepiske i sve se svodi na zaključak da bi na djelu mogao biti medijski reket. Građani Splita, a naročito pacijenti, apsolutno vjeruju doktoru Tomasoviću i s njime su do sada imali samo pozitivna iskustva.

Doktor Tomasović sumnja da mu je netko provalio u Facebook profil, teško povrijedio privatnost i zloupotrijebio njegovu komunikaciju s doktoricom Jukić. Takvu mogućnost kriminalne aktivnosti paraobavještajnog podzemlja povezanog s portalom Index, ne isključuju ni eksperti za računalnu sigurnost. I u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika najoštrije osuđuju medijski linč koji se provodi nad splitskim liječnicima.

Već duže vrijeme Vlada Zorana Milanovića preko sebi bliskih medija vodi prljavi rat protiv cijele liječničke profesije, s kojom je u sukobu od prvog dana mandata. Dodatnu sumnju u veliku namještaljku pobuđuje i činjenica da je s pričom u javnost izašao portal kojeg kontrolira izvjesni Matija Babić.

Riječ je o nezaposlenom tehničaru fine mehanike, bez ikakvih službenih primanja, koji je u travnju ove godine sklopio nagodbu s Državnim odvjetnišvom.

tomasović, bujanec, oba

U nagodbi je priznao višemilijunski kriminal i osuđen je na kaznu zatvora koja mu je pod čudnim okolnostima zamijenjena radom za opće dobro. Osuđeni kriminalac Matija Babić nije državi do danas vratio niti kune, a privatni račun mu je blokiran uz dugove veće od 800.000 kuna.

IVICA OSTOJIĆ, vodeći hrvatski konzultant za računalnu sigurnost: „Svačiji elektronski razgovor može se lažirati bez problema! Alati za to javno su dostupni i dovoljno je 20-ak minuta!“

DR. TRPIMIR GOLUŽA, predsjednik Hrvatske liječničke komore: „I mediji moraju snositi svoj dio odgovornosti!“

DR. ADA BARIĆ, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika: „Liječnici u Hrvatskoj su časni ljudi, ne može se nikoga razapinjati bez dokaza! Tko će sanirati štetu ovim ljudima, pokaže li se na kraju da nisu počinili nikakvo nedjelo?!“

GLAS NARODA! SPLIĆANI: „VJERUJEMO DOKTORU TOMASOVIĆU, NIKADA NI OD KOGA NIJE TRAŽIO MITO, S NJIME IMAMO SAMO DOBRA ISKUSTVA I DOBRO ZNAMO KAKAV JE PORTAL KOJI GA NAPADA!“

JAVLJANJE U BUJICU! DR. ĐULA RUŠINOVIĆ-SUNARA, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata: „Dobivamo brojne pritužbe i pacijente prosljeđujemo institucijama sustava… Za dr. Tomasovića nikada nismo ništa dobili i smatram ga odličnim liječnikom i poštenim čovjekom! Problem je u tome što pravi lopovi ne odgovaraju pa sada ispadaju svi liječnici krivi – zato treba mijenjati stvari!“

TOMASOVIĆ: – Apsolutno tvrdim da je to lažirano! Neka kažu kako su došli do svega… Kažu da je treća osoba imala pristup mome profilu. Doktorica je kolateralna žrtva – kuma od žene mog prijatelja koju poznajem 15 godina. Ona mi je službenim putem, u 15 godina koliko sam tamo, poslala jednog jedinog pacijenta! Njega policija lako može naći i pitati ga jesmo li mu mi uvjetovali novac i je li nam išta dao.

Portal Indeks i Matija Babić, postavljaju se u ulogu Vrhovnog suda. To je to, ja sam već osuđen. Imam li se uopće pravo braniti?! Nisam plašljiv čovjek i mnogo puta mislim da neki ljudi rade vic iz nečega pa nisam to uzeo dovoljno ozbiljno, mada sam trebao… Zato sam u petak, čim je stvar izašla – sve prijavio policiji… Doživio sam u subotu da Jutarnji list objavi preko cijele stranice moju fotografiju ispod naslova o ubojstvu neke žene – da sam ja ubio Josipu! Zamislite kako bi se bilo tko osjećao na mome mjestu – komentirao je Tomasović u Bujici skandaloznu pogrešku Jutarnjeg lista koji je uz tekst u Crnoj kronici stavio sliku uglednog liječnika na mjesto ubojice!

TOMASOVIĆ: – Jednom netko mora reći dosta i tom Babiću – on je pedofil prema vlastitom priznanju, osuđeni kriminalac koji je državu prevario za gotovo milijun eura, nagodio se i sada glumi moralnu vertikalu – napada političke protivnike vlasti koja mu je omogućila da ne ode u zatvor!

JAVLJANJE U BUJICU! SLAVKO LINIĆ, BIVŠI MINISTAR FINANCIJA O MATIJI BABIĆU: “Osuđeni kriminalac Babić navodio je student da dižu novac i predaju njemu. Nije plaćao porez, napravio je milijunske pronevjere, a koliko ja znam – još nije vratio ni kune! Zbog teške pljačke države od 6 i pol milijuna kuna nije bio ni dana u zatvoru, a Bandićev suradnik koji je teško bolesnu ženu odvezao na liječenje – završio je u Remetincu zbog putnih naloga od nekoliko tisuća kuna!”

BUJICA JE OBJAVILA FAKSIMIL NAGODBE MATIJE BABIĆA KOJEMU JE VLAST OMOGUĆILA DA NE IDE U ZATVOR: ZATVORSKA KAZNA ZAMIJENJENA MU JE RADOM ZA “OPĆE DOBRO”, A DRŽAVI DO DANAS NIJE VRATIO NI KUNE! PRIVATNI RAČUN MU JE BLOKIRAN, DUGOVI ZBOG KOJIH JE BLOKIRAN IZNOSE 805.000 KUNA!

A kako onda na Fb objavljuje slike iz Kenije, ispijanje skupog šampanjca, od kojeg novca on to putuje?! Od utaje poreza, prijevare… Ja znam pouzdano da on svoje novinare ne plaća, da iskorištava te jadne mlade ljude koji nešto pišu… I za tog Mazzocca, poslije sam se raspitao, kazali su mi da postoji cijela lista njegovog reketarenja…

Iako je pred sudom govorio da “nema primanja i imovine”, nezaposleni tehničar fine mehanike Matija Babić, u fejsbuk prepisci s jednim poznatim novinarem hvalio se da je vlasnik Indexa i da mu za prodaju tog portala “nude milijune”! JE LI LAGAO U PREPISCI ILI JE LAGAO NA SUDU?!

TOMASOVIĆ: – Mene ide reketariti osoba zbog koje je Željka Markić izgubila na sudu… Rekla je da je Babić pedofil, a nije mogla dokazati da je on to na svom blogu zapravo priznao. Napisao je “Ja sam pedofil na Madagaskaru! 16 + ne odbijam…”

U BUJICI POGLEDAJTE FAKSIMIL S BLOGA MATIJE BABIĆA KOJI JE U MEĐUVREMENU OBRISAN I NA KOJEM DAJE UPUTE PEDOFILIMA U KOJE ZEMLJE MOGU IĆI I NEĆE BITI KAŽNJENI ZA PEDOFILIJU! BABIĆ POZIVA I NA SVJESNO KRŠENJE ZAKONA TE NAVODI DA JE TO POŽELJAN OBLIK PONAŠANJA!

“Možda će netko reći da mi je mali k**** – napisao je Babić na svom blogu, a ja mu na žalost ne mogu povećati k**** jer sam kirurg. Ali mu zato mogu preporučiti nekog dobrog urologa,” rekao je u Bujici dr. Hrvoje Tomasović!

BUJICA JE OBJAVILA I ŠOKANTNE POSTOVE KONTROVERZNOG TOKARA BABIĆA, U KOJIMA NA IZUZETNO GRUB I ODVRATAN NAČIN VRIJEĐA INVALIDE DOMOVINSKOG RATA, HRVATSKE BRANITELJE I DJECU POGINULIH HRVATSKIH RATNIKA… POZIVA IH DA SE RAZNOSE BOMBAMA; DA SI REŽU ŽILE, GOVORI IM DA “SMRDE”; DA SU “KREZUBI”; DA SU “KURVINI SINOVI”…

TOMASOVIĆ: – Kako ga nije sram?! U svakoj normalnoj državi, ovakav ološ bi bio u zatvoru, a njegov portal bio bi zabranjen nakon 15 dana rada! (…) Ovo što Matija Babić piše, njegove konverzacije; pa to su prijetnje ubojstvom, to treba prijaviti!

Da su Hrvati pravi, Matija Babić vjerojatno ne bi mogao nosom ispred ulaza svoga izaći – jer bi dobio po nosu! On pljuje po ovoj državi koja mu je dala sve, koja mu je dala čak i da je pokrade i koja mu je omogućila da se slobodno sa svima sprda!

V. Bujanec/Foto:Screenshot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •