PROFESOR ZABORAVIO UČENIKA NAKON IZLETA Kući je došao sav prljav, uplakan i dehidriran

svibanj 23, 2015 maxportal
Share Button
Prosvjetna inspekcija je kaznila profesora tjelesnog Ivana Pačarića opomenom pred otkaz, on priznaje odgovornost, ali kaže krivnja nije samo njegova

Devetogodišnjeg Marina, učenika trećeg razreda Osnovne škole “Antunovac”, profesor tjelesne i zdravstvene kulture zaboravio je u – Osijeku, piše Glas Slavonije.U Gradskom vrtu u Osijeku održavala se sportska manifestacija “Erste plava liga”, a da bi djeca stigla ondje, iz Antunovca su prevezena autobusom. Međutim, kada je sve bilo pri kraju, autobus i profesor otišli su u Antunovac, a Marin je ostao sam.

– Sin se zadržao na mjestu gdje su se dijelile medalje. Primijetio je da nema njegovih prijatelja i otišao je do mjesta gdje je bio parkiran autobus, no nije ga više bilo. Krenuo je kući pješice južnom obilaznicom i već kada je prošao odlagalište otpada, naišao je moj prijatelj automobilom i prepoznao ga. Međutim, Marin nije htio ući u njegovo vozilo jer je u njemu bilo još ljudi. Tek kada mu se moj prijatelj obratio imenom, pristao je prići mu. Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran – kaže Zlatko Matijević, otac zaboravljenog 9-godišnjaka.

– Sin je došao kući sav crven, prašan, uplakan i dehidriran. Tek drugi-treći dan se smirio. Dragom Bogu hvala što mu se ništa nije dogodilo – kaže Marinova mama Marijana.

Ravnatelj škole je bio šokiran kada su mu roditelji ispričali što se dogodilo.

– Kada sam nazvao profesora Pačarića i rekao mu što je bilo, njemu je pozlilo. Roditelji su prijavili slučaj prosvjetnoj inspekciji, koja je bila u školi i utvrdila da što se tiče nas nije bilo nepravilnosti – kazao je Tomislav Buk, ravnatelj Osnovne škole ‘Antunovac’.

Prosvjetna je inspekcija sankcionirala profesora Ivana Pačarića opomenom pred otkaz.

Profesor Pačarić potpuno priznaje svoju odgovornost za ovaj nesretan slučaj.
– U Osijek smo išli velikim autobusom. Bilo je 63-oje djece i rekao sam im da dobro zapamte dijete pokraj sebe. Dok smo bili u Osijeku, nekoliko je roditelja odvelo svoju djecu, a kada smo se vraćali u Antunovac, po nas je došao manji autobus koji nije imao razglas. Četiri sam puta ponovio djeci da pogledaju jesu li svi na broju i činilo se sve u redu – dodaje s tugom profesor Pačarić.

Ističe da će ga to što se dogodilo pratiti cijeli život.

– U mojim očima me nitko i ništa ne može opravdati od ovoga, a što će netko reći o svemu manje je bitno. Sto posto preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo, ali krivnja nije samo moja. Radi se o tome da kada bismo imali dovoljno novca, naša seoska djeca ne bi ovisila o tome tko će ih nekamo prevesti, već bi kao i gradska djeca imala plaćen prijevoz.

Komentari
Share Button