SDP prokazuje Srbe jer su branili Hrvatsku: Mirko Rašković je bio tajni agent, a sad mu je ugrožen život

8 prosinca, 2015 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

IVICA ČUTURA, analitičar i sigurnosni stručnjak i Nikola Brzica, magistar sigurnosti, polaznik Westpointa i veteran Afganistana, u Bujici su govorili o aferi Rašković koja je potresla tajne službe Hrvatske.



NIKOLA BRZICA U BUJICI: „Oktrivanje identiteta Mirka Raškovića kao agenta hrvatskih službi – udar je na nacionalnu sigurnost i za to netko mora odgovarati!“ IVICA ČUTURA: „Za aktualnu vlast Stanimirović koji je bio ministar ‘SAO Krajine’ je pozitivac, a Rašković koji je radio za naše službe i davao nam informacije iz Knina je – negativac!“

BIVŠI PREDSJEDNIK SABORA JOSIP LEKO... Rašković im je rekao da bi još i razmislio o potpori SDP-u, ali da tu stranku vodi „manijak“! Ubrzo je Telegram objavio dokument u kojem se Mirka Raškovića prokazuje kao hrvatskog agenta koji je špijunirao kninske Srbe!

Slučaj Rašković u Bujici su komentirali član Vijeća za Domovinsku sigurnost Predsjednice RH Nikola Brzica i glavni analitičar Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Ivica Čutura. Brzica je stručnjak za međunarodne odnose i nacionalnu sigurnost, a uža specijalnost Čuture je terorizam… Obojica su članovi HDZ-ovog Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove…

TKO JE IZADO HRVATSKOG AGENTA? U sjeni trakavice zvane „pregovori s Mostom“ i drugog kruga konzultacija na Pantovčaku, ostao je jedan od najozbiljnijih skandala vezanih uz hrvatsku nacionalnu sigurnost. Portal Telegram u vlasništvu Ninoslava Pavića, posrnulog medijskog tajkuna bliskog Zoranu Milanoviću, javno je objavio dokument iz kojeg se vidi da je izabrani zastupnik srpske nacionalne manjine Mirko Rašković tijekom Domovinskog rata – u Kninu bio hrvatski tajni agent.images_cms-image-000030160[1]

Zoran Milanović i Milorad Pupovac toliko su ogorčeni na Mirka Raškovića koji ih nije htio podržati u Saboru, da ih baš briga što su sada njegov život, ali i životi članova njegove obitelji – ozbiljno ugroženi. Predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović opet je bila na razini funkcije koju obnaša – i naredila je istragu o tome kako je dokument o ratnom putu Mirka Raškovića procurio u javnost.

Šefu SOE Dragi Lozančiću malo tko vjeruje i dobri poznavatelji prilika u sustavu nacionalne sigurnosti, smatraju da bi upravo on mogao biti odgovoran za javnu objavu dokumenta o Raškoviću. Dodatnu sumnju u takvu teoriju pobuđuje i Milanovićeva izjava iz Bruxellesa od 29. studenog ove godine, u kojoj je prvi čovjek SDP-a nekritički hvalio kontroverznog šefa SOE. Da bi zadržao vlast, Zoran Milanović očito ne preza ni pred čime.

U pregovore o formiranju nove parlamentarne većine uključio je čak i policijski Uskok. Cilj je bio slomiti Raškovića i zastrašiti ga. Kada im to nije pošlo za rukom jednostavno su razotkrili njegovu ulogu u Domovinskom ratu i izručili ga srbijanskom pozdemlju. Za razliku od Raškovića, SDSS-ovca Milorada Pupovca SDP je kupio atraktivnom nekretninom u samom središtu Zagreba, čija se vrijednost procjenjuje na čak 15 milijuna eura. Vojislav Stanimirović za Milanovića je podoban iako je u ratu bio na strani terorista, a Mirko Rašković koji je iz Knina radio za hrvatske tajne službe – očito nije.

PROF. DR. MIROSLAV TUĐMAN, bivši ravnatelj HIS-a za Bujicu: – Javnim difamiranjem Raškovića Milanovićeva Vlada ozbiljno je prekršila više zakona, to je stvar komunističkog mentaliteta – oni misle da su takve stvari još uvijek „legalne“!

BRIGADIR IVAN BELJAN, bivši šef SIS-a Zbornog područja Split: – Rašković je radio za nas, a sada je ugrožen život njemu i njegovoj obitelji!

Kad ga nisu uspjeli zastrašiti policijskim USKOK-om, objavili su podatak da je za vrijeme Domovinskog rata bio tajni agent i izložili njegov život pogibelji – komentirali su večerašnji gosti Bujice aferu s objavom dokumenta o Raškoviću.

BRZICA: – Rašković je heroj, spasio je i hrvatske i srpske živote; štetu koja je nanijeta našem obavještajnom sustavu biti će teško poraviti… Kako ćemo sada regrutirati nove agente, ako ovako odajemo njihova imena?! Osim toga, Srbi će posve sigurno rekonstruirati Raškovićevu mrežu i tu nastaje još dosta problema…

ČUTURA: – U Vukovaru već imamo problema zbog ove afere. Neki lokalni Srbi iz Negoslavaca i drugih sela bili su blizu toga da nam otkriju mjesta na kojima se nalaze masovne grobnice naših nastalih ljudi… Sada su se prestrašili da bi ih hrvatska Vlada sutra mogla prokazati isto kao i Raškovića i odustali od toga da nam pomognu!

BRZICA: – Primarna odgovornost leži na državnim tijelima i od koga je informacija došla; treba provjeriti SOA-u i MUP, ali i Ministarstvo branitelje i Ured državne uprave u Spliltu!

ČUTURA: – Jedina svjetla točka je Predsjednica i to je pokazala promptnom reakcijom – zatražila je hitan nadzor i zakonito postupanje!

Voditelja je zanimalo kakvu mi to vlast imamo u Hrvatskoj kad jedan Vojislav Stanomirović uživa povjerenje, a Mirko Rašković je pribijen na stup? Odgovorio je Čutura: – Raškoviću se na ovaj način ruši kredibilitet. Vojislav Stanimirović bio je okupatorski oficir na čelu saniteta. Pri okupaciji Vukovara je bio direktor bolnice iz koje su odvedeni i pobijeni Hrvati. Godine 1993. bio je gradonačelnik okupiranog Vukovara i ministar u okupatorskoj „Vladi“…  U borbi za vlast takav čovjek se prikazuje kao pozitivan, a Mirko Rašković se prikazuje kao negativna osoba. Rašković je iz Knina, preko Banja Luke i Beograda, putovao u Budimpeštu gdje je davao informacije hrvatskoj strani… I sad Stanimirović podržava koaliciju Hrvatska „raste“, a Rašković Domoljubnu koaliciju! To govori dosta…

Brzica se osvrnuo na prvi sastanak Predsjednice s Raškovićem: – Kad se prvi puta sastala s njime, zamolila je da se zaštite njegova ljudska prava. A ona su sada teško prekršena… Nedvojbeno ispada po objavljenim činjenicama u Telegramu da je bio naš tajni agent. A oni su ga dezavuirali… Čutura se prisjetio Stipe Mesića: – Svi se vrlo dobro sjećaju bivšeg predsjednika Mesića kad je prvi put došao na vlast i pustio engleske novinare da kopaju po našim obavještajnim arhivima. Nema velike razlike – i tada su se ponižavali ljudi, a on nikada nije odgovarao…

NENAD VLAHOVIĆ, PREDSJEDNIK SRPSKE PRAVEDNE STRANKE: – Rašković je puno riskirao i već za vrijeme rata shvatio da je Hrvatska naša Domovina! Nije dobro da mu se ovako vraća, a oni koji su rušili Hrvatsku budu nagrađivani. To je loša poruka i za Hrvate i naročito za nas Srbe!

BUJICA OTKRIVA: MILIJUNSKA NEKRETNINA U CENTRU ZAGREBA DODJELJENA JE PUPOVCU BEZ SUGLASNOSTI DORH-a! Da bi izbjegla mišljenje DORH-a, Milanovićeva Vlada je SKD Prosvjeti zgradu na uglu Berislavićeve i Gajeve dodijelila kao „povrat imovine“, iako se uopće ne radi o „povratu“! VLAHOVIĆ: – Taman da pokrije dio dubioza u Tesla banci! Baš me zanime hoće li se u ovom slučaju istraživati politička korupcija?!

Nikola Brzica u Bujici je naveo primjere u kojima su političari odgovarali za ovakve sigurnosne propuste i to dugogodišnjim zatvorskim kaznama… Rečeno je da se Raškoviću i njegovoj obitelji već prijeti i to javno – u srbijanskim medijima, a Vlada umjesto da ga zaštiti – šalje ga na ispitivanje na policijski Uskok!

PRED KRAJ EMISIJE PUŠTEN JE I PRILOG KOJI JE OCIJENJEN KAO NAJZANIMLJIVIJI NA DANAŠNJIM PREGOVORIMA MOSTA I DVIJE VELIKE KOALICIJE U ZAGRABAČKOJ ESPLANADI. POGLEDAJTE KAKO JE VESNA PUSIĆ ZA VRIJEME MILANOVIĆEVA GOVORA GRICKALA NOKTE! NIMALO DAMSKI OD GOSPOĐE „MINISTARKE“…

BRZICA: – U zadnjem krugu pregovora  s Mostom dotakli smo se i sigurnosnih pitanja… Od pet zahtjeva koje je Most postavio, gleda kontrole nad obavještajnim i sigurnosnim sustavom – Hrvatska raste je negativno odgovorila na čak 4! Domoljubna koalicija je pozitivno odgovorila na sve. I struka kaže da bi trebao postojati veći nadzor, naročito nad policijskim Uskokom, no Milanović na to nikada ne bi pristao!

ČUTURA: – Mene čudi da u svim tim pregovorima koji se vode migrantska kriza nije ni spomenuta.. To je krajnje neozbiljno od Mosta. Vidimo po napadima u Francuskoj što ta kriza može donijeti i nama. Pa kroz Hrvatsku su prošla najmanje trojica terorista i nitko kod nas ne postavlja pitanje odgovornosti za to!

U BUJICI JE SPOMINJAN I SLUČAJ VUKOVARSKOG LIJEČNIKA VLADIMIRA HORVATIĆA KOJI JE JAVNO PROZVAO VOJISLAVA STANIMIROVIĆA. HORVATIĆ JE JAVNO PODRŽAN, A OPTUŽBE NA NJEGOV RAČUN ZA TZV. GOVOR MRŽNJE NAZVANE SU APSURDNIMA. Danas se termin „govor mržnje“ koristi kao zamjena na verbalni delikt – rekao je voditelj Bujice i konstatirao: – Doktora Horvatića progone četnici u sprezi s milicijom Ostoje Rankovića samo zato jer je rekao istinu o ratnoj ulozi doktora monstruma koji sada radi za Milanovića i SDP!

V. Bujanec/Foto:Screenshot


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->