Janša čestitao Trumpu i usput napao medije

studeni 4, 2020 maxportal
Share Button

Iako rezultati američkih izbora još uvijek nisu poznati slovenski premijer Janez Janša čestitao je Donaldu Trumpu na pobjedi.“Prilično je jasno da je američki narod izabrao Donalda Trumpa i Mikea Pencea za još četiri godine. Što više mainstream mediji odgađaju i negiraju činjenice, veća će biti konačna pobjeda za predsjednika. Čestitke Republikanskoj stranci za jake rezultate širom SAD-a”, napisao je, na engleskom jeziku, na Twitteru Janša .

Slovenski premijer je objavio uz screenshotove privremenih rezultata u nekoliko država, među kojima je i Wisconsin u kojem se u međuvremenu dogodio obrat i Biden je preuzeo vodstvo 0,3 posto nad Trumpom.

Po trenutnom stanju izgledno je da će Trump osvojiti  283 elektora ( za pobjedu je potrebno 270), no dugo je još do proglašenje službenih rezultata, a sigurno  je jedno da će utrka biti neizvjesna pa i drmatična.

Uz slovenskog premijera Janšu od europskih lidera podršku Trumpu javno su dali mađarski premijer Viktor Orban i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

M.M. /Foto: press

Komentari
Share Button