Kolinda odgovara Jakovini: Žao mi je što politiku vodite preko medija, nazovite javit ću Vam se

travanj 21, 2015 maxportal
Share Button

Ne zanima nas iskaz navodnog anonimnog svjedoka koji Jakovinu tereti za umiješanost u zločine nad srpskim civilima na području Banovine.Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u ponedjeljak je uputio otvoreno pismo Grabar-Kitarović u kojem izražava čuđenje i razočaranje navodima nekih medija da je njen Ured potvrdio kako Državno odvjetništvo radi izvide vezane uz njegovo navodno sudjelovanje u ratnim zločinima.

Iz Ureda predsjednice poručuju kako Grabar Kitarović nije ni vidjela, niti je zanima iskaz navodnog anonimnog svjedoka koji Jakovinu tereti za umiješanost u zločine nad srpskim civilima u vrijeme Domovinskoga rata na području Banovine.

Otvoreno pismo ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, poručeno je iz Ureda Kolinde Grabar Kitarović, još je jedan pokazatelj koliko je prijeko potreban dijalog između Vlade i predsjednice Republike koji Vlada ne njeguje. Ured naglašava da predsjednicu Republike ne zanimaju napisi u medijima, već zajednički rad s ministrom Jakovinom u interesu sela i poljoprivrede.

“Žao nam je da jedan ministar u Vladi na ovaj način komentira napise u medijima. Ministar nije trebao komunicirati s predsjednicom putem medija već se obratiti izravno njoj. To je još jedan pokazatelj koliko je prijeko potreban dijalog kojeg Vlada u ovom trenutku ne njeguje”, komentar je Ureda predsjednice na Jakovinino otvoreno pismo predsjednici Grabar Kitarović.

To pismo još je jedan pokazatelj da Vlada ne želi komunicirati s predsjednicom Republike, dodaju iz Ureda.

“Predsjednicu zanima zajednički rad s ministrom u interesu sela, poljoprivrede i brdsko-planinskih područja koji su u iznimno teškoj situaciji”, ističu iz Ureda.

Maxportal/Foto:FaH

Komentari
Share Button