KRIMINAL u DORH-u: Za Petrova i Milanovića po hitnom postupku, za druge ni nakon 75 mjeseci

23 kolovoza, 2016 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

PRAVA POLITIČARA ISPRED PRAVA OBIČNIH GRAĐANA! DORH – USKOK – ŽDO ZAGREB! 75 MJESECI NEZAKONITO PROVODILI ISTRAGU I JOŠ UVIJEK NISU DONIJELI DRŽAVNOODVJETNIČKU ODLUKU!



Iz dokumenata u posjedu Maxportala proizlazi kako je više osoba iz Državnog odvjetništva i USKOK-a prijavljeno nadležnim tijelima i institucijama za brojne nezakonitosti i nepravilnosti u radu po više predmeta u razdoblju 2009.g. – 2016.g. koje se očituju u zlouporabama službenog položaja i ovlasti kažnjivo po čl. 291, st. 2 KZ-a i dr., krivotvorenju službene i poslovne isprave kažnjivo po čl. 279, st. 1 i 2 KZ-a, ovjeravanju neistinitog sadržaja kažnjivo po čl. 281, st. 1 i 2 KZ-a, uništenju službenog pečata i službenog spisa kažnjivo po čl. 318 KZa, sprečavanju dokazivanja kažnjivo po čl. 306, st. 1 i 2 KZ-a, lažnom prijavljivanju kaznenog djela kažnjivo po čl. 304, st. 1 i 2 KZ-a, i dr.

Zlouporabama Državnog odvjetništva ne nazire se kraj, ali je u tijeku razotkrivanje koje će svoj epilog dobiti nakon uspostave odgovorne političke scene koja će obećanja data u predizbornim kampanjama brzo i učinkovito provesti kroz uspostavu učinkovitog pravosudnog sustava kojim će se iz pravosudnih tijela odstraniti i sankcionirati svi rušitelji pravne sigurnosti i zaštitnici intresnih skupina okupljenih oko dijelom korumprirane političke i pravosudne scene kako to proizlazi iz Izvješća SOA o dvadesetak korumpiranih sudaca koji su bili pod tajnom istragom odjela čiji je zadatak zaštita nacionalne sigurnosti.

Na koji način su pokretane i vođene brojne istrage, te podizane optužnice o navodno najvećim korupcijskim aferama, utvrdit će se u zasebnim postupcima pred nadležnim i mjerodavnim tijelima i institucijama, a prema informacijama kojim raspolažemo o svemu su obaviještene i nadležne institucije Europske unije.

Koliki je opseg zlouporaba bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i bivšeg ravnatelja USKOK-a., sada glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, te više zamjenika ravntelja USKOK-a i zamjenika u državnom odvjetništvu najbolje govori činjenica da se radi o više tisuća stranica dokazne dokumentacije i brojnih video zapisa koji su uz prijave dostavljeni prema nadležnim tijelima i institucijama.

Naime, radi se o nezakonitim radnjama Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske koji više od 75 (sedamdesetpet) mjeseci nisu donijeli državno-odvjetničku odluku, te nezakonito provodili istražne radnje i prekoračili sve zakonom propisane rokove za donošenje državno-odvjetničke odluke.

U prijavi Ministarstvu pravosuđa detaljno se obrazlaže i navodi čitav niz nezakonitih radnji počinjenih od strane prijavljenih osoba Mladena Bajića, Sani Ljubičić, Dinka Cvitana, Sunčice Blažević i Željke Pokupec koje su kao službene osobe DORH-a, USKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu zlorabili službeni položaj i ovlasti i počinili više drugih kaznenih djela u predmetu „HPB Bankomat“.

Također, u prijavi se navode nezakonitosti počinjene od strane zamjenika glavnog državnog odvjetnika Borisa Koketija za počinjenje više kaznenih djela, između ostalih krivotvorenja službene ili poslovne isprave kažnjivo po čl. 279, st. 1 i 2 KZ-a, ovjeravanja neistinitog sadržaja kažnjivo po čl. 281, st. 1 i 2 KZ-a, lažnog prijavljivanje kaznenog djela kažnjivo po čl. 304, st. 1 i 2 KZ-a, te zlouporabe službeniog položaja i ovlasti.

Boris Koketi, zamjenik glavnog državnog odvjetnika kako saznajemo još uvijek je zamjenik iako je već stegovno kažnjen zbog više zlouporaba kojim je oštećen proračun Republike Hrvatske o čemu su mediji već pisali.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan vrlo je ažuran i postupa u skladu sa zakonom propisanim rokovima kada je u pitanju odlučivanje o kaznenim prijavama protiv političara koji odlučju o imenovanjima i razrješenjima glavnog državnog odvjetnika, pa je tako državno odvjetništvo po prijavama protiv potpredsjednika Vlade RH i predsjednika MOST- a Bože Petrova donijelo državno-odvjetničku odluku po hitnom postupku obavjestivši i hrvatsku javnost kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Nije sporna činjenica što je Dinko Cvitan postuapao u skladu sa zakonom u slučaju Bože Petrova, već je sporno što glavni državni odvjetnik postupa protivno zakonu kršeći sve zakonom propisane rokove u drugim identičnim predmetima običnih građana koji nisu u fokusu njegovog osobnog interesa očuvanja fotelje kroz selektivan pristup i rad koji ne priliči uređenim pravnim i demokratskim društvima.

Također, u slučaju donošenja državno-odvjetničke odluke po prijavi protiv saborske zastupnice Gordane Rusak državno odvjetništvo je postupilo u roku manjem od 30 dana, dok u ovom slučaju grupacije Fantasyland i Slavena Čolaka državno odvjetništvo nije postupilo već više od 75 mjeseci od dana podnošenja prijave, iz čega proizlazi da u Republici Hrvatskoj ne postoji jednakost svih pred zakonom, te da se zakoni ne primjenjuju jednako za sve.

KAOS U PRAVOSUĐU U REŽIJI MLADENA BAJIĆA I DINKA CVITANA!

 

bajić, cvitan, sany, pokupec, spojka

Sani Ljubičić                           Dinko Cvitan i Mladen Bajić          Željka Pokupec

SELEKTIVAN PRISTUP, MANIPULACIJE, KRIVOTVORENJA ISPRAVA I UNIŠTENJA SLUŽBENIH SPISA SAMO SU NEKE OD BROJNIH ZLOUPORABA U RADU DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA I USKOKA POD VODSTVOM BAJIĆA I CVITANA!

Grupacija Fantasyland podnijela je svibnju 2015.g. Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske zahtjev za provođenjem inspekcijskog nadzora nad radom odgovornih osoba Županijskog državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske po spisu br.K-US-148/09, IS-US-18/09 (KR-DO-686/2010, KR-US-1132/09).

Prijavljeni su za nezakonit i nepravilan rad Mladen Bajić, bivši glavni državni odvjetnik, Sani Ljubičić,  bivša zamjenica ravnatelja USKOK-a i sadašnja županijska državna odvjetnica u Zagrebu, Dinko Cvitan, bivši ravnatelj USKOK-a i sadašnji glavni državni odvjetnik, Boris Koketi, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, Sunčica Blažević, zamjenica županijske državne odvjetnice u Zagrebu i Željka Pokupec, bivša županijska državna odvjetnica u Zagrebu koja je zbog nezakonitog i nepravilnog rada već razriješena s dužnosti, a sada se bavi odvjetničkim poslovima u predmetima po kojim je nezakonito radila i imala uvida u spise kao županijska državna odvjetnica.

Predsjednik uprave grupacije Fantasyland Slaven Čolak dostavio je Županijskom sudu u Zagrebu i dokumentaciju koju je USKOK zatajio u predmetu „HPB Bankomat“ iako je USKOK sa istom raspolagao prije podnošenja optužnice „Bankomat“ zbog čega je Županijski Sud u Zagrebu prihvatio prijedlog optuženog Slavena Čolaka da se cjelokupna dokumentacija uvrsti u sudski spis.

U prijavi se također tereti glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i USKOK za prikrivanje velikog broja dokazne dokumentacije s kojom su DORH i USKOK raspolagali u razdoblju 2010.g. – prosinac 2012.g., a koju USKOK protivno zakonu, te svjesno i s namjerom činjenja štete optuženima nisu priložili niti u spis državnog odvjetništva i USKOK-a, niti u sudski spis po kojem se vodi tzv. „HPB Bankomat“.

fantasyland, šprelje, spojka

Također, o brojnim nezakonitim radnjama Mladena Bajića, Sani Ljubičić, Dinka Cvitana, Sunčice Blažević i Željke Pokupec  izvještavana  su i ostala nadležna tijela i  institucije Republike Hrvatske, između ostalih,  Državno-odvjetničko vijeće, Hrvatski sabor  – Odbor za pravosuđe i Odbor za predstavke i pritužbe, Ured predsjednika sabora Republike Hrvatske, Ured predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Ured bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, te Ured predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović, a svima je u prilogu dostavljena i cjelovita dokazna dokumentacija.

Međutim, Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske do današnjeg dana nije provelo inspekcijski nadzor vezano uz prijavljene nezakonitosti i nepravilnosti narušavajući  pravnu sigurnost  i temelje pravnog i demokratskog sustava Republike Hrvatske, te štiteći kriminal unutar pravosudnih tijela i institucija.

I nadalje se očekuju rezultati inspekcijskog nadzora  Ministarstva pravosuđa nad radom Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u predmetima br. K-US-148/09, IS-US-18/09 (KR-DO-686/2010, KR-US-1132/09).

PISMO GRUPACIJE FANTASYLAND MINISTRU PRAVOSUĐA ANTI ŠPRLJI! 

F 1

D. Lukić/Foto:arhivmp


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->