Penava se susreo s Plenkovićem, a razgovor je protekao bez ‘obaveznih tema’

rujan 21, 2019 maxportal
Share Button

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je u subotu kako se u petak navečer u Vinkovcima susreo s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem i razgovarao s njim, ali ne i o odluci Ustavnog suda o potrebi proširivanja prava Srba u Vukovaru.“Bio sam u Vinkovcima, ali nismo pričali o tome i ne bih sada kvario time ovaj momenat”, rekao je kratko Penava novinarima kazavši kako je to bio običan susret njega i premijera “bez obaveznih tema”. Dodao je kako nije bilo riječi niti o odluci Ustavnog suda o proširenju prava pripadnika srpske nacionalne manjine.

I prema neslužbenim informacijama iz redova HDZ-a tijekom razgovora Plenković – Penava nije bilo tema koje dominiraju proteklih nekoliko dana.

Navodno kako je to bio susret na kojem je bilo još 20-ak ljudi. Interesantno je kako je Plenković nakon razgovora novinarima rekao da koliko je on shvatio prosvjeda u listopadu, na kojem bi se još jednom ukazalo na neprocesuiranje ratnih zločina, neće biti.

Na pitanje novinara, podržava li kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako je “spreman njezinoj kandidaturi dati svu moguću osobnu podršku i podršku kao gradonačelnik Vukovara”.

Pokraj Gradske tržnice u Vukovaru u petak je otkriven spomenik Gong svjetskog mira, autora akademskog kipara Ante Sardelića Kraljevića čime je Vukovar postao 50 grad u svijetu obogaćen tim simbolom trajnog mira.

R.I. /Hina/Foto:FaH

 

Komentari
Share Button