Plenković: Horvat za ministra gospodarstva, a Tolušić za potpredsjednika Vlade

svibanj 21, 2018 maxportal
Share Button
Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković potvrdio je da je kandidat za novog ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić bit će i potpredsjednik Vlade za sve aspekte koji se odnose na gospodarstvo i strukturne reforme.


Smatra se da premijer ima potporu za nova imenovanja i da je najveći dio stranke zadovoljan ovim kadrovskim rješenjima. Neki pak kažu da je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković s ovim rješenjima htio na neki način smiriti desnu struju unutar HDZ-a.Horvat je u vladi Tihomira Oreškovića bio ministar poduzetništva. Kao potpredsjednik Vlade spominje se ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izjavila je uoči sjednice da sumnja u scenarij po kojem bi se išlo na iskazivanje nepovjerenja premijeru zbog afere mailova.

“Mislim da će sigurno ostati premijer”, rekla je Miletić.

Upitana je li zbog afere poljuljano povjerenje HDZ-a u predsjednika Plenkovića, rekla je kako vjeruje da je imao dobre namjere i ciljeve te da nije u to upleten. Tri institucije to istražuju i pokazat će se je li bio ili nije u to upleten, zaključila je Maletić.

Za sutra je najavljen novi koalicijski sastanak na kojem će premijer svoj prijedlog predstaviti koalicijskim partnerima. Potkraj tjedna očekuje se predstavljanje novog ministra na saborskom odboru te glasovanje koje je premijer najavio za petak.

U subotu, 26. svibnja, održava se izvještajni sabor HDZ-a. Inače, sinoć su se sastali premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prvi put nakon izbijanja afere Hotmail.

Predsjednica i premijer dogovorili su se da će se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održati 28. svibnja.

MP/Foto;pxll

Komentari
Share Button