Plinskom bocom raznijeli bankomat na benzinskoj pumpi i pokupili novac

ožujak 15, 2017 maxportal
Share Button

Na benzinskoj pumpi Petrol, na istočnom ulazu u Vodice kraj Šibenika, u noćnim satima s utorka na srijedu, provaljeno je u bankomat. Pljačkaš su bankomat raznijeli korištenjem plinske boce.

Pumpa noću ne radi pa su zaposlenici provali otkrili jutros oko pet sati po dolasku na posao i prijavili  teška krađuPrema informacijama s mjesta događaja, na pumpu se dovezlo više osoba u bijelom Golfu 3, koji je vjerojatno ukraden te su raznijeli bankomat. No, nisu to učinili eksplozivom.

– Na snimkama s nadzornih kamera vidi se kako muškarci spajaju bankomat s nekakvim cijevima na koje je bio spojen plin, i na nama nepoznat način izbacili su ga iz ležišta. Dijelovi su letjeli na sve strane, ali očito nije bilo eksplozije. Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima – ispričali su za portal SibenikIn  na pumpi.

U šibenskoj policiji potvrdili su da je tamo noćas ukraden novac i da je očevid u tijeku, a više detalja bit će poznato kada kriminalisti odrade svoje na mjestu događaja.

Što se tiče bijelog Golfa ‘trice’, u policiji su potvrdili da je u utorak tijekom noći 56-godišnjem vlasniku u Šibeniku ukradeno vozilo. Oni upravo provjeravaju je li riječ o vozilu koje je korišteno u teškoj krađi na pumpi u Vodicama.

Raznošenje bankomata upumpavanjem kisika i acetilena, već je neko vrijeme trend nakon što su to počeli raditi kriminalci u Istočnoj Europi. Jedna takva velika krađa zabilježena je u Bristolu prošle godine kada su dvojica razbojnika upumpala kisik i acetilen u bankomat izazivajući tako visok tlak, što je rezultiralo velikom eksplozijom unutar stroja, a provalnici su ukrali 81 tisuću funti.

U tijeku je policijski očevid i šibenski kriminalisti poduzeli su intenzivne radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

 

MP/foto: SibenikIN

 Komentari
Share Button