PRAVOSUDNI SKANDAL: U istom predmetu Sani Ljubičić vještaku za 790 sati rada platila 316.000 kuna, a Županijski sud za 1021 sati 63.576 kuna

16 svibnja, 2019 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Maxportal je u posjedu više kaznenih prijava podnijetih protiv bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca i dr. kojima se tereti za počinjenje više kaznenih djela u predmetu tzv. HPB bankomat u razdoblju 2010.g. – 2015.g,, između ostalih kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 337 KZ-a., poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti po čl. 337.st. 1. i 4. KZ-a i dr., krivotvorenje službene isprave iz čl. 312 KZ-a iz 97 god., ovjeravanje neistinitog sadržaja i dr.



Sani Ljubičić bivša je zamjenica ravnatelja USKOK-a koja je davne 2009.g. pokrenula famozni predmet tzv. HPB Bankomat u kojem je optužnica u više navrata vraćana USKOK-u te i odbačena rješenjima Županijskog suda u Zagrebu.

Prije nekoliko mjeseci donijeta je i prva oslobađajuća presuda na Županijskom sudu u Zagrebu protiv optuženih bankara Josipa Protege i dr.

POVEZANI SADRŽAJ: 

 

U kaznenim prijavama podnijetim od strane Slavena Čolaka i dr. između ostalog stoji da je Sani Ljubičić kao službena osoba izdala i potpisala Nalog USKOK-a br. K-US-148/09, IS-US-18/09 od 25.01.2010.g. za provođenje financijsko knjigovodstvenog vještačenja kojim se vještačenje u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ povjerava stalnim sudskim vještacima iz Splita Vladimiru Krklecu i Anti Blaževiću, da bi potom samo vještak Vladimir Krklec za izrađeni nalaz i mišljenje iz svibnja 2010.g. prema USKOK-u fakturirao 790 sati rada po cijenama 11 puta većim od propisanih, a koji iznos od 316.000,00 kuna je prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu i doznačen od strane USKOK-a i I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, čime je državni proračun oštećen u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna, te stečena protupravna imovinska korist II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna.

Sani Ljubičić prijavljena za štetu od 250.000 kuna 

Nadalje, u kaznenoj prijavi stoji da su u istom predmetu tzv. „HPB Bankomat“ izrađena dva nalaza i mišljenja vezano uz iste kreditne plasmane, i to prema nalogu I prijavljene zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić nalaz i mišljenje II prijavljenog vještaka Vladimira Krkleca čija je izrada trajala 3 mjeseca i za koju izradu je utrošeno 790 sati rada, te nalogu sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu nalaz i mišljenje NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. čija je izrada trajala 2 (godine) i za čiju izradu je utrošeno 1021 sati rada.

Vještaku Vladimiru Krklecu za 790 sati rada USKOK i prijavljena Sani Ljubičić odobrili su i isplatili iznos od 316.000,00 kuna, a Županijski sud u Zagrebu društvima NIELS j.d.o.o. i Centar za financijska vještačenja d.o.o. za 1021 sati rada isplatio je iznos od 63.576,00 kuna, slijedom čega nedvojbeno proizlazi da je prijavljena Sani Ljubičić prouzročila štetu državnom proračunu u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna čime je ista nezakonitim postupanjem kao službena osoba zlorabeći položaj i ovlasti omogućila prijavljenom vještaku Vladimiru Krklecu stjecanje protupravne imovinske koristi u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna, stoji između ostalog u kaznenoj prijavi Slavena Čolaka protiv bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić koju u cijelosti objavljujemo zajedno sa računom vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca u iznosu 316.000,00 kuna, te računom vještaka odabranih od strane Županijskog suda u Zagrebu u iznosu od 63.576,00 kuna.

Kaznena prijava protiv Sani Ljubičić

Kaznena prijava oznake KP-S-02 /2019 podnijeta od strane Slavena Čolaka protiv bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a gđe. Sani Ljubičić, vještaka USKOK-a Vladimira Krkleca i ostalih odgovornih osoba Državnog odvjetništva i USKOK-a koje su u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ koje su sudjelovale u zlouporabama i nezakonitim radnjama.

Prijavljeni su za nezakonito plaćanje vještaka Vladimira Krkleca, za izradu nalaza i mišljenja po višestruko većim cijenama od propisanih čime je državni proračun oštećen u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna te stečena protupravna imovinska korist vještaka Vladimira Krkleca u najmanjem iznosu od 250.000,00 kuna

KAZNENA PRIJAVA PROTIV SANI LJUBIČIĆ

Kaznena prijava protiv Sani… by on Scribd

 

Račun stalnog sudskog vještaka Vladimira Krkleca br. 12/10 od 04. lipnja 2010.g. dostavljen USKOK-u na broj predmeta K-US-148/09, IS-US-18/09 i I prijavljenoj zamjenici ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić dana 08.06.2010.g.

RAČUN SUDSKOG VJEŠTAKA VLADIMIRA KRKLECA.

Račun NIELS j.d.o.o. savjetovanja i vještačenja za financije, bankarstvo i investicijske fondove br. 2018096-1-01 od 30. prosinca 2018.g. dostavljen Županijskom sudu u Zagrebu na predmet br. 8 K-US-10/13

RAČUN NIELS-a

VJEŠTAČENJE U SLUČAJU AGROKOR KONTAMINIRANO ZBOG NEZAKONITOG PLAĆANJA VJEŠTAKA USKOK-A U PREDMETU TZV. HPB BANKOMAT!?

Sani Ljubičić bivša je zamjenica ravnatelja USKOK-a koja je 2015.g. odlukom glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana imenovana županijskom državnom odvjetnicom u Zagrebu, a nakon čega je ubrzo kao glavna i odgovorna osoba ispred tužiteljstva preuzela i dosad najveći slučaj Agrokor u kojem se još uvijek provodi istraga i vještačenje.

No, za tužiteljstvo koje još uvijek nije provelo istragu u predmetu Agrokor, prvi problem već je stigao na naplatu jer bi zbog nezakonitog plaćanje vještaka USKOK-a u predmetu tzv. HPB Bankomat, i to po višestruko većim cijenama od propisanih isto moglo rezultirati i sankcijama protiv prijavljene Sani Ljubičić kao glavne i odgovorne osobe tužiteljstva u predmetu tzv. HPB Bankomat, a što bi posljedično moglo rezultirati i kontaminacijom svih dosad provedenih radnji u predmetu Agrokor kojeg je kao županijska državna odvjetnica u Zagrebu vodila upravo Sani Ljubičić.

NACIONAL je već objavio kako je informatički stručnjak Marko Rakar sudjelovao u sofisticiranoj istrazi o aferi Agrokor jer navodno Državno odvjetništvo ni policija nemaju dostatne resurse, pa je bivša zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić, žena koja je bila na čelu tužiteljskog tima u predmetu Agrokor protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i njegovih nekadašnjih suradnika, angažirala informatičkog stručnjaka Marka Rakara, odnosno njegovu tvrtku Mrak usluge, na određenim poslovima kako bi pomogao u rekonstrukciji tog predmeta za što je samo do listopada 2018.godine isplatla više od milijun kuna.

Sani Ljubičić je u ožujku 2018.g. sa mjesta županijske državne odvjetnice u Zagrebu imenovana na mjesto zamjenice tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, nepsoredno pred izbor novog glavnog državnog odvjetnika u travnju 2018.g.
Što je razlog stalnog preseljavanja Sani Ljubičić na relaciji USKOK – ŽDO ZAGREB – DORH, može se samo nagađati.

Možda je posrijedi pokušaj saniranja štete u slučaju Agrokor koji bi vrlo moguće mogao biti i trajno kontaminiran zbog kako stoji u prijavama čitavog niza zlouporaba i nezakonitog postupanja bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a u predmetu tzv. HPB Bankomat ili je pak postojao plan bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da ustoliči Sani Ljubičić na mjesto glavnog državnog odvjetnika 2018.g.

Maxportal će objaviti i sve ostale kaznene prijave protiv Sani Ljubičić, vještaka Vladimira Krkleca i dr., a kako stoji u kaznenim prijavama koje su protiv Sani Ljubičić podnijete od strane više osoba, o svemu će biti izviještene i nadležne europske instance.

D. Lukić/Foto:press/pxll

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->