Predsjednica oštro skresala Jandrokoviću: “Laže da se dodvori Plenkoviću!”

svibanj 30, 2018 maxportal
Share Button
Nakon što je premijer Andrej Plenković službeno odbio njezin prijedlog za sazivanjem zajedničke sjednice na temu demografije i blokiranih, oglasila se Predsjednica. Njenu objavu da žali što je premijer odbio ispruženu ruku, komentirao je u srijedu predsjednik Sabora Gordan Jandroković
Predsjednik Sabora bio oštar prema Predsjednici,‘Do sada svaki put kad je bila ovakva situacija djelovao sam smirujuće. Između predsjednice i premijera ne smije biti tenzija. Ne mogu shvatiti predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom – poštom, bez da je to bilo priopćeno.

Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa bez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere – taj pristup nije ozbiljan’, kazao je Jandroković.

Predsjednica je na Facebooku jučer izrazila žaljenje što Plenković nije prihvatio ispruženu ruku.

‘Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325.000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu.’

Reakciju predsjednice Grabar Kitarović na Jandrokovićevu izjavu nije trebalo dugo čekati. Iz njenog Ureda poručili su da Jandroković laže kako bi se dodvorio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

‘Gordan Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao a da prethodno to Predsjednica nije najavila premijeru. Odmah nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjednica je premijeru najavila da će prijedlog u toku dana poslati, jer da ni predsjednica ni država više ne mogu čekati rješenje tog pitanja’, poručili su iz Ureda predsjednice.

MP/Foto:uredp

Komentari
Share Button