Predsjednica: ‘Proslava Oluje mora biti u Kninu – a mimohod dan prije ili poslije’

svibanj 20, 2015 maxportal
Share Button

‘Odlučila sam sudjelovati u radu Državnog odbora za obilježavanje 20. obljetnice Oluje, izjavila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na izvanrednoj konferenciji za novinare u Uredu predsjednice.


‘Dan 5. kolovoza mora biti dan Pobjede, a ne dan podjele. Toga dana, jedino u Kninu može biti središnja proslava. Spremna sam prihvatiti vojni mimohod u Zagrebu, dan uoči ili nakon Dana pobjede. S ponosom na taj dan istaknimo hrvatske zastave’, poručila je predsjednica.“Zbog odluke Vlade o obilježavanju Oluje odlučila sam sudjelovati u radu Vladinog Odbora. Želim upoznati javnost sa stavovima koje ću zastupati. Imam moralnu obvezu kako bi se očuvalo nacionalno zajedništvo. Spremna sam prihvatiti vojni mimohod uoči ili nakon 5. kolovoza, ali pozivam na racionalnost. Pozivam sve da da Dan proslave u Kninu proslavimo na dostojanstven način”

Grabar Kitarović posljenji se put, podsjetimo, obratila javnosti nakon sastanka s čelnicima političkih strankama, od kojih je samo premijer Zoran Milanović odbio poziv.

Maxportal/Foto:Screenshot.hrt

Komentari
Share Button