Predsjednik Živog zida Vilibor Sinčić i tajnik Lukanić potpisali peticiju Narod odlučuje

svibanj 23, 2018 maxportal
Share Button

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i tajnik  Tihomir Lukanić potpisali su  referendumsku inicijativu Narod odlučuje.Tajnik stranke Lukanić potpis je oglasio na fecebooku uz poruku:

“Referendum je civilizacijsko pitanje. Dijalog, Demokracija. Uvažavanje drugog mišljenja. Ina koncu, volja većine. Me ne izazivamo državni udar iako smo duboko svjesni nesposobosti stranke koju je većina glasača izabrala.”

Živi zid, treće stranka po snazi u Hrvatskoj, u startu je podržao inicijativu Narod odlučuje, o čemu je početkom svibnja na HRT-u govorio tajnik Lukanić.

“Postojećim političkim elitama odgovara postojeći izborni sustav. Oni su ga kreirali za sebe. Slagali su izborne jedinice koje su nelogične i oni će se boriti protiv promjena”, rekao je.

Na pitanje odgovara li im referendum koji traži GI Narod odlučuje odgovara da referendum treba podržati.

“Referendum kao referendum treba podržati, svakako treba ići prema tome smjeru. Nije neki veliki iznos koliko referendum košta u odnosu na ono što Hrvatska svakodnevno gubi zbog nesposobnosti hrvatskih političara.

Druga je stvar sastav referenduma, pokušat će ga rušiti i politički, vjerojatno će ga pokušati rušiti i na Ustavnom sudu koji je također duboko ispolitiziran. U svakom slučaju puna podrška građanima koji se organiziraju, inicijativi koja ide u referendumskom smjerujer mi moramo kao društvo razvijati kulturu dijaloga, kulturu, demokracije, kulturu referenduma”, kazao je Lukanić.

M.M. /foto;facebook

Komentari
Share Button