Hina objavila da je Mikulić odustao, Klub utemeljitelja predlaže Pavu Kostopeća

ožujak 15, 2017 maxportal
Share Button

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, objavila je Hina u utorak navečer pozivajući se na izvore toj stranci.Tko će biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, najavljuju u HDZ-u, saznat će se u srijedu navečer, nakon sjednice Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a na kojoj bi trebao biti i Plenković.

No, unatoč autoritetu nacionalne novinske agencije naše informacije govore drugačije.

Maxportal je jučer objavio da je Mikulić gotovo siguran kandidat HDZ za zagrebačkog gradonačelnika, da je će u srijedu biti i nominiran a za četvrtak je trebalo biti javno predstavljanje uz podršku stranačkog vrha. Iako je Hina u utorak oko 22 i 30 emitirala vijest da Mikulić nije kandidat jer ga “predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ne želi potrošiti”, ( mašto to značilo?) naši izvori govore da se Mikulić žestoko bori za poziciju kandidata.

S druge strane pristigle su nam vijesti da bi, u slučaju da Mikulić ne izbori stranačku nominaciju, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba mogao biti dr. Pavo Kostopeć. Njega favoriziraju članovi Kluba utemeljitelja  HDZ-a.

Dr. Kostopeć, Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom, je transplantacijski kirurg, zaposlen u bolnici Merkur, član HDZ-ova odbora za zdravstvo, a po preporukama pacijenata proglašen je naj doktorom. U proljeće prošle godine bio je najavio pohod na Gundulićevu i svrgavanje Mikulića s čelne pozicije zagrebačkog HDZ-a. Smetalo mu je što je HDZ u Zagrebu 17 godina oporba, nije bio nimalo nježan prema vodstvu zagrebačke organizacije stranke i vjerovao je da to može promijeniti.

Kada je u ožujku 2013. najavio kandidaturu za šefazagrebačkog HDZ-a Kostopeć se žalio novinarima da ima strašne pritiske da odustane te da su neugodnosti doživljavali i svi u stranci koji su ga u toj namjeri podupirali. Rekao je kako to ide dotle da se pazi tko mu lajka objave i statuse na društvenim mrežama, a zatim se prema istima ‘intervenira’.

Na kraju se nije kandidirao, Mikulić je nastavio voditi zagrebački HDZ, stranka je i dalje u oporbi s perspektivom da to i ostane.

Po onome što se zna dr. Kostopeć bio bi  dobar kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika. Uživa veliku ugled u struci, ima poštovanje pacijenata i veliku pupularnost u braniteljskoj populaciji, istoj onoj koja za Mikulića ne želi ni čuti.

Što se tiče liste za Skupštinu, gdje HDZ očekuje mnogo bolji rezultat (ankete govore oko 23 posto), nju bi trebao nositi Milijan Brkić.

Tu stranci u stranci nisu htjeli potvrditi. Navode da će praksa u ovim izborima biti da prvi na listi u svim lokalnim jedinicama budu  ujedno i HDZ-ovi kandidati za čelne pozicije gradova, odnosno županija.

M. Marković/foto:pxlKomentari
Share Button