Robert Horvat: Policajac je Darka Pajičića nabio na zid i teško ozlijedio

studeni 14, 2013 maxportal
Share Button
BRANITELJI Darko Pajičić i Robert Horvat u utorak su razbili dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar prilikom čega je došlo do fizičkog sukoba njih dvojice i policajca Saše Sabadoša. Pritom je Pajičić zadobio teže ozlijede i nalazi se na liječnju u KBC Osijek.Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je danas kako se hrvatski branitelj Darko Pajičić, koji je ozlijeđen u nedavnom izgredu pred vukovarskom policijskom postajom, osjeća dobro i kaže da na zna kako je došlo do izgreda.

Nakon što je posjetio Pajičića, na Klinici za neurokirurgiju osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) Vrkić je kazao novinarima da je, kao osječki gradonačelnik, ali i počasni građanin Vukovara, smatrao kako mu je dužnost posjetiti ga.

Koliko mogu procijeniti on je sada u dobrom stanju. Pitao sam ga što se dogodilo, rekao je da ne zna, a u ovome trenutku ne mogu špekulirati o okolnostima koje su dovele do toga da je završio u bolnici, rekao je Vrkić.

Branitelji Darko Pajičić i Robert Horvat u utorak su razbili dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar prilikom čega je došlo do fizičkog sukoba njih dvojice i policijskog službenika Saše Sabadoša. Pritom je Pajičić zadobio teže ozlijede i nalazi se na liječnju u KBC Osijek.

Pajčić i Horvat su osumnjičeni za oštećenje ploče, a Horvat, koji je ispitan, i za napad na službenu osobu te prijetnju policajcima.

Horvat je novinarima izjavio da je policajac s leđa gurnuo Pajičića, koji je udario u zid i pao. Ministar Ranko Ostojić je jučer na aktualnom prijepodnevu u Saboru rekao kako je Pajičić imao 2,7 promila alkohola u krvi i kako je, po vlastitoj izjavi, sam pao.

Vukovarski HDZ: Tražit ćemo smjenu ministra

Vukovarski HDZ tražit će smjenu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića ako se pokaže da je u slučaju ozljeđivanja vukovarskog branitelja Darka Pajičića došlo zbog prekomjerne i nepotrebne uporabe policijske sile, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a Vukovar.

Vukovarskom HDZ-u nije želja niti namjera dizati tenzije u gradu Vukovaru, ali ne možemo niti tek tako prijeći preko izjava ministra policije kojima se ‘sotoniziraju vukovarski branitelji’, rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Ivan Penava, koji je šogor Darka Pajičića, kazao je kako je Pajčićevo stanje stabilno i pod kontrolom. ‘On je pod lijekovima, a pored već poznatih ozljeda, došlo je i do pucanja lijevog bubnjića uha’, rekao je Penava.

Ustvrdio je kako je ‘neosporno’ da u trenutku kada su Darko Pajčić i Robert Horvat došli da razbiju dvojezičnu ploču na zgradi vukovarske policije, ploču nije čuvao niti jedan policajac, što govori, smatra Penava, da su Horvat i Pajčić namjerno izabrali trenutak kada pored ploče neće biti nikoga, upravo kako bi se izbjegao bilo kakav sukob s policijom.

‘Do intervencije policajca došlo je nakon što je ploča već bila razbijena i s njezinim razbijanjem je priča trebala i završiti i prema dvojici branitelja se trebalo dalje postupati prema zakonu. Međutim, tu se priča nastavlja i dolazi do bezrazložnog napada policajca s leđa na Pajičića’, rekao je Penava.

Predsjedniku i premijeru je zamjerio što su, kako je kazao, ‘pustili glas’ nakon što su proljetos pravoslovni bogoslovi napadnuti kod Kistanja, a ‘sada šute i ne oglašavaju se’. Također je ocjenio kako se od ministra policije, profesionalca, očekuje da ne komentira slučaj i ne iznosi detalje dok ne završi istraga.

Građane Vukovara, branitelje i članove HDZ-a Ivan Penava je pozvao da ne nasjedaju na provokacije i ne napadaju policiju, a mišljenje o vladajućima iskažu na referendumu, no nije rekao na koji točno referendum misli.

MP/Hina/Foto:privatni albumKomentari
Share Button