Kategorije Vijesti

SRBIJA U ŠOKU, KOSOVO POD OPSADOM: Traje lov za atentatorima koji su izrešetali srbijanskog političara

Širi dalje

Nepoznati  napadači pucali su jutros na Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda”, u Kosovskoj Mitrovici, nakon čega je preminuo.



Na sjeveru Kosovske Mitrovice vlada opsadno stanje. U tijeku je lov na ubojicu.

Tri sata nakon ubojstva kosovska policija potvrdila je da se radi o ubojstvu i priopćila da su “na licu mjesta pronađeni određeni dokazi koji će se koristiti u daljnjem tijeku istrage”.

Europska unija snažno osuđuje ubojstvo srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića zbog čega je suspendiran tehnički dijalog između Srbije i Kosova, koji se u utorak trebao održati u Bruxellesu, izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini.

“Europska unija snažno osuđuje ubojstvo Olivera Ivanovića. Očekujemo od kosovskih pravosudnih tijela da učine sve kako bi pronašli počinitelje i priveli ih pravdi”, izjavila je Kocijančič.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u podne, a izaslanstvo Srbije u Bruxellesu prekinulo je razgovore s Prištinom, koji su danas trebali biti nastavljeni poslije višemjesečne pauze.

Cijeli sjeverni dio Kosovske Mitrovice pod jakom je policijskom blokadom u potrazi za ubojicim i njegovim eventualnim pomagačima. Policijski očevid je u tijeku.

Tijelo Ivanovića i dalje je u bolnici. Policija provodi posebno osiguranje oko kruga bolnice, i same operacijske sale gdje se nalazi tijelo Ivanovića.

Vučić je za 13 sati sazvao izvanrednu konferenciju za medije.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

4 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije