SRBIJA U ŠOKU, KOSOVO POD OPSADOM: Traje lov za atentatorima koji su izrešetali srbijanskog političara

siječanj 16, 2018 maxportal
Share Button

Nepoznati  napadači pucali su jutros na Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda”, u Kosovskoj Mitrovici, nakon čega je preminuo.Na sjeveru Kosovske Mitrovice vlada opsadno stanje. U tijeku je lov na ubojicu.

Tri sata nakon ubojstva kosovska policija potvrdila je da se radi o ubojstvu i priopćila da su “na licu mjesta pronađeni određeni dokazi koji će se koristiti u daljnjem tijeku istrage”.

Europska unija snažno osuđuje ubojstvo srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića zbog čega je suspendiran tehnički dijalog između Srbije i Kosova, koji se u utorak trebao održati u Bruxellesu, izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini.

“Europska unija snažno osuđuje ubojstvo Olivera Ivanovića. Očekujemo od kosovskih pravosudnih tijela da učine sve kako bi pronašli počinitelje i priveli ih pravdi”, izjavila je Kocijančič.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u podne, a izaslanstvo Srbije u Bruxellesu prekinulo je razgovore s Prištinom, koji su danas trebali biti nastavljeni poslije višemjesečne pauze.

Cijeli sjeverni dio Kosovske Mitrovice pod jakom je policijskom blokadom u potrazi za ubojicim i njegovim eventualnim pomagačima. Policijski očevid je u tijeku.

Tijelo Ivanovića i dalje je u bolnici. Policija provodi posebno osiguranje oko kruga bolnice, i same operacijske sale gdje se nalazi tijelo Ivanovića.

Vučić je za 13 sati sazvao izvanrednu konferenciju za medije.

Komentari
Share Button