Stier se vratio iz Argentine: HDZ-ovci bi o Konvenciji trebali glasovati po vlastitoj savjesti

ožujak 16, 2018 maxportal
Share Button

“Svi se moraju založiti za borbu protiv nasilja nad ženama, kršćanski demokrati to čine tako da traže formulacije koje su u skladu s prirodnim zakonom i zato ne možemo podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije, ali možemo i moramo podržati borbu protiv nasilja nad ženama” rekao je politički tajnik Davor Ivo Stier u Hrvatskom saboru nakon povratka iz Argentine.“Liberali i socijalisti imaju drugi svjetonazor, također se protive nasilju nad ženama, ali podržavaju i Istanbulsku konvenciju. Kao što kršćanskih demokrata ima unutar i izvan HDZ-a, tako i liberala ima i izvan, ali i u HDZ-u, koji je široka stranka”, rekao je Stier.

Ovu raspravu trebamo voditi s uvažavanjem, dodao je, napomenuvši kako se u Europskoj pučkoj stranci i Europskom parlamentu već raspravljalo o Istanbulskoj konvenciji.

“Tada je također bilo različitih stavova, ali je svakome omogućeno glasovanje po svojoj savjesti – tako sam i ja glasovao protiv Istanbulske konvencije. Ne vidim zašto bi zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru imao manje slobode od zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu”, zaključio je Stier.

HDZ je, drži Stier, inkluzivna stranka i podijeljenost zastupnika po ovom pitanju ne bi smjelo ugroziti parlamentarnu većinu.

“Mislim da je potrebno da svatko glasuje po svojoj savjesti, ja ću to učiniti”, dodao je Stier i napomenuo da misli kako je to dobro za demokraciju.

Komentari
Share Button