Tepešova stranka bi vojni rok jer stvara čvrste muškarce, je li on kukavica jer je služio civilni vojni rok

ožujak 1, 2016 maxportal
Share Button

Gostovanje Pere Ćorića, glavnog tajnika HSP AS-a, u Otvorenom, u kojem je ponovno potaknuo priču o uvođenju obaveznog vojnog roka, dignulo je prašinu, ali je zanimljivo to da je, dok se Ćorić zalaže za ponovno oblačenje uniformi, njegov stranački šef i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš 2004/05. bio na služenju civilnog vojnog roka.‘Maknut ćemo nezaposlene s ulice, od kocke, kladionica… Dobit ćete čvrste, stabilne muškarce, a ženama bih ostavio na odabir žele li u vojsku’, kazao je Pero Ćorić u sinoćnjoj HTV-ovoj emisiji ‘Otvoreno’.

Tportal je objavio informaciju čitatelja koji je posvjedočio da je Ivan Tepeš, predsjednik Ćorićeve stranke, služio civilni vojni rok.

Misli li da je manje stabilan i manje čvrst zato što nije bio u uniformi, upitali smo Tepeša, koji se najprije nasmijao, pa nas upitao kakve to veze ima s Ćorićevom izjavom.

‘Bio sam na civilnom služenju vojnog roka, ali to su bila druga vremena. Danas je situacija puno nestabilnija – od Krima, preko Bliskog istoka, do Crne Gore, u kojoj traju prijepori oko ulaska u NATO. Stranka je zauzela stav da bi trebalo uvesti vojni rok. Naravno, to je kompleksna tema koja zahtijeva analize i kojoj treba ozbiljno pristupiti. To je moj stav’, zaključio je Tepeš razgovor za tportal.

MP/tportal/foto:arhiv mp

Komentari
Share Button