UŽIVO – Plenković o ostavci ministra Krstičevića i kritikama Predsjednice

srpanj 18, 2017 maxportal
Share Button

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će konferenciju za medije u 16.30  u Banskim dvorima, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.Uz najavu ostavke ministra Krstičevića, reakcije Predsjednice na požare i ministrovu ostavku, bit će zanimljivo vidjeti što premijer ima reći.

“Riječ je o jednom od 14 požara koji su bili aktivni u protekla tri dana. Požar je došao do grada i razumijem napise u medijima kojima je to atraktivno. Zahvaljujem svima koji su pomogli u gašenju požara koji je zahvatio frontu od 14 km i 4 km po dubini. Materijalna šteta je velika, osjećamo empatiju sa svima oštećenima.

Ono što je važno, niti jedan objekt od strateškog značenja nije bio ugrožen niti je oštećen. Sve su to vatrogasci svojom požrtvovnošću uspjeli obraniti, kazao je premijer.

Komentirao je i opasku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović koja je kazala da je Hrvatska vojska mogla biti na požarištu ranije: “Nije mi jasno na temelju kojih je informacija predsjednica donijela ovakav zaključak. Ja sam bio u avionu kad sam čuo ovu vijest. Ministar obrane je anticipirao ovu odluku tijekom dana. Tu možemo jedino pohvaliti preventivni angažman ministra koji ima istančan instinkt ratnog zapovjednika. Ne znam odakle njoj takve informacije.”

Pripadnici oružanih snaga dolazi na poziv DUZS. Ministar obrane sa suradnicima je tijekom jučerašnjeg dana predvido širenje požara i angažirali su HV da dođu na obranu raketne baze u Žrnovnici.

U 15.30 između čelnika DUZS i vatrogasaca donesena je odluka o angažmanu HV-a. Angažirano je trenutačno 438 pripadnika oružanih snaga. Njihov angažman uslijedio je po zakonskoj proceduri.

Istodno su agnažirani piloti kanadera i piloti air-tracktora. Još jednom im zahvaljujem na nebrojenim satovima leta kojima pomažu u gašenju požara. Angažman oružanih snaga je pravodoban i učinkovit i također njima zahvaljujem. Zahvaljujem i ministru obrane Krstičeviću, ministru unutarnjih poslova, gradonačelniku Splita i županu kao i drugim vlastima koji pomažu u gašenju požara, rekao je Plenković.

Ne prihvaćam bilo kakav govor o ostavci ministra obrane Damir Krstičevića, završio je konferenciju za novinare premijer Plenković.Komentari
Share Button