Kategorije Vijesti

VIDEO/ Teške uvrede Deura i Sačića: “Daj šuti, Titovo govedo!”

Širi dalje

Saborsko glasovanje o radu pravobraniteljice za djecu za 2021. posvađalo je u srijedu Suverenista Željka Sačiča i HDZ-ovog Ante Deura koji su razmijenili teške riječi.



Sačić je prozvao HDZ-ove zastupnike, hrvatske branitelje, Antu Deura i Josipa Đakića da šute o učiteljici (Snežana Šević) koja je prošle godine dobila nagradu za najučiteljicu u Hrvatskoj, a koja je pogrdno pisala o braniteljima. Polemiku je započeo je Sačić koji je tražio stanku.

“Želim hrvatskoj javnosti približiti neshvatljivo stanje koje vlada u hrvatskom obrazovnom sustavu, a između ostalog, za koje je odgovorna pravobraniteljica za djecu, jer svojim aktivnostima ne poduzima ništa da se takvo stanje zaustavi.

Postoji u našem obrazovnom sustavu jedna učiteljica mentorica koja je prošle godine u listopadu dobila godišnju nagradu za najučiteljicu godine od ministra Fuchsa, a koja je 1996. u svom djelu Putevima nezaborava, doktorica Snežana Šević, istaknuta pripadnica SDSS-a, pisala o hrvatskim braniteljima strahovite nebuloze i klevete.

Pročitat ću radi Ante Deura, Josipa Đakića i Stipana Šašlina. Ante, dobro slušaj”, govorio je Sačić i  naveo  citate Snežane Šević koji govore o tome da su Hrvati u Vukovaru vadili djecu iz majčinih utroba, silovali srpske žene i djevojke, spaljivali ljude i da su Srbi morali uništiti Sotonu.

“Vi i Plenkoviću, zar vas nije sramota?! Ta je žena dobila nagradu za najučitečljicu Hrvatske. To je sramotno!  Hrvatska, kuda ideš?”, vikao je Sačić.

Deur se digao odgovoriti, a Sačić je uzviknuo: “Daj šuti, sram te bilo!”

“Sram tebe bilo”, uzvratio je Deur i nastavio: “Ja sam bio branitelj Vukovara, a vi mi recite, jeste još uvijek Jugoslaven ili Hrvat? Što ste točno? Kad ste nazivali u Lučkom mladiće da su ustaše, zar vas nije sram? Jugoslavenčino jedna stara.”

Dok je Deur govorio Sačič je okrenuo leđa,  onda uzvratio:

“Izlišno je s takvom osobom diskutirati, s čovjekom koji je zahvaljujući braniteljskoj tuzi i šatoru lansiran u politiku, a danas šuti, to je moralna ništarija i najbolje bi bilo da ga vi izolirate iz HDZ-a da vam ne šteti”, uzvratio je Sačić.

Deur je odgovorio:

“Ja se kao branitelj nemam čega sramiti u svojoj domovini, a ti kao Titovo jugoslavensko govedo, koji si bio stara milicajčina, zatvarao si domoljube, srami se”, glasan jenbio Deur.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u više navrata je apelirao na zastupnike da prestanu s takvim izričajem koji je, naglasio je, nekoristan i uvredljiv, ne koristi ni njima, ni Saboru, niti bilo kome drugome.

Sačić je okrenuo leđa i krenuo iz sabornice jer je mislio da će ga izbaciti, ali predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao mu je da radi teatar i da sjedne na mjesto.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

25 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

53 minute prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije