Vukovar je domaćin susreta katoličke mladeži. Na središnjemu euharistijskom slavlju koje će u dvorištu dvorca Eltz predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić očekuje se oko 3o tisuća mladih.Prijenos mise iz Vukovara je u nedjelju u 11,30 na drugom programu HRT-a.

Za oko 30 tisuća mladih iz Hrvatske i dijaspore domaćin je Đakovačko-osječka nadbiskupija. U Vukovaru su i mnogobrojni svećenici i biskupi iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U misnom slavlju sudjelovat će oko 30 biskupa, 300 svećenika, a pjevat će oko 240 pjevača praćenih tamburaškim i gudačkim orkestrom te vokalno-instrumentalnim sastavom. Geslo susreta “Krist nada naša” uzeto je iz Prve poslanice Timoteju (1 Tim 1,1).

Cilj Susreta je upoznavanje i druženje mladih katolika, svjedočenje vjere u Uskrsloga, slavljenje Boga misom koja je uvijek bila bitna u okupljanju i približavanju ljudi, u stvaranju pravog životnog zajedništva, te buđenje i življenje nade po primjeru vukovarskih branitelja koji su s vjerom i nadom, te aktivnim zalaganjem i sebedarjem mijenjali nekoć beznadnu situaciju Hrvatske i time otvarali put boljoj sutrašnjici.

Euharistijsko slavlje predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s 25 drugih nad/biskupa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i drugih zemalja. U euharistijskome zajedništvu okupljeni će biti i provincijali redovničkih provincija u Hrvatskoj kao i mnoštvo svećenika, njih više od 300, koji će doći u Vukovar zajedno s mladima iz svojih župnih zajednica.

Nakon svete mise započinje raznolik program u gradu, koji će završiti koncertom s početkom u 18 sati.

Nedjelja, 30.4.2017.

09:00 Molitva na groblju
09:30 Polazak sa groblja prema dvorcu Eltz, mjestu euharistijskog slavlja
(Mladi iz grupa koje nisu raspoređene za dolazak na groblje dolaze nakon iskrcaja do dvorca Eltz)
11:30 Središnje euharistijsko slavlje
13:30 Završetak euharistijskog slavlja i podjela okrjepe
14:00 Početak programa u gradu

Središte grada

Nastupaju:
14:10 – 14:40 Grupa RiM
14:40 – 15:00 Mladi župe Gunja
15:00 – 15:40 Zvonimir Kalić i Adrijana Baković
15:40 – 16:00 Učenici
16:00 – 17:00 “Učitelju, gdje stanuješ?”, predstava po knjizi Bog u metrou
17:00 – 17:45 Hrvatsko nadzemlje, Umjetnička kolonija – izrada kipova u ledu „Uspomene iz Vukovara“

Kolodvor
Mogućnost obilaska grada autobusima:
Linija 1 Borovo naselje
Linija 2 Memorijalni centar Domovinskoga rata
Linija 3 Ovčara

Duhovnost

Mogućnost obilaska i molitve u vukovarskim crkvama:
sv. Filipa i Jakova, Gospe Fatimske, Kraljice mučenika

Znamenitosti

Mogućnost obilaska:
Mjesto sjećanja, Vukovarska Bolnica, Gradski muzej, Muzej vučedolske kulture, vožnja brodom Bajadera, obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti grada i dr.
18:00 Početak završnog koncerta SHKM-a (Alan Hržica, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Božja Pobjeda i Opća Opasnost)