Naslovna » Vijesti » Bitka za KBC Split: Je li Perko Milanovićev čovjek
perko 1

Bitka za KBC Split: Je li Perko Milanovićev čovjek

Share Button

Zdravko Perko, šef Kirurgije KBC Firule u Split, (u svijetloj košulji lijevo od Milanovića) bio je ozbiljan kandidat za ravnatelja KBC-a Split. No, nisu svi u splitskom HDZ-u raspoleženi za takva kadrovska rješenja. Zamjeraju mu da sjedi na dvije stolice i da je potencijalno u vrlo ozbiljnom sukobu interesa.

Novinari i inspekcija Ministarstva zdravlja potkraj prošle godine istraživali su vezu tvrtke Doctum, vlasništvo njegove supruge Maše Širole. Otvoreno se sumnjalo da je u ozbiljnom sukobu interesa jer se oprema za operacijske dvorane nabavlja preko te tvrtke, a Perko je šef povjerenstva za nabavu KBC-a i odlučuje  od koga će i koju opremu naručiti.

Osim tih sumnji  u Splitu Perko zamjeraju da sjedi na dvije stolice. Iako je član HDZ-a za šefa kirurgije KBC Firule u Splitu imenovao SDP-ov sanacijski upravitelj Nikola Poljak, a na dan održavanja predizbornog skupa te stranke za parlamentarne izbore 2015. godine, Perko je u Sinju slavio rođendan šefa SDP-a Zorana Milanovića. perko 2

U Splitu se govori da je to učinio kako bi u slučaju pobjede SDP-a zaštitio od daljnjih istraga i možebitnih optužbi za sukob interesa. Na proslavi rođendana u Sinju Milanović ga je, pričaju lokalni HDZ-ovi, pozvao da prijeđe u SDP jer on SDP-u i pripada.

D. Lukić/Foto: Ivica R.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

zorica-greguric-kaznena-prijava-protiv-havc-a

Nova kaznena prijava protiv ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara i još pet osoba

KOORDINACIJA udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata podnijela je novu kaznenu prijavu protiv šest vodećih osoba Hrvatskog …

-->