Naslovna » Hrvatska » CRNOGORAC A SRBIN:’Čim vidim Hasanbegovića, pomislim na ustaše!
draga crnogorac

CRNOGORAC A SRBIN:’Čim vidim Hasanbegovića, pomislim na ustaše!

Share Button

DRAGAN CRNOGORAC iz Vukovara potpredsjednik je Srpske demokratske samostalne stranke i zastupnik u Hrvatskom saboru. Predsjednik je Zajedničkog vijeća općine Vukovar, a za dr. Zlatka Hasanbegovića, ministra kulture u Vladi RH, nema niti jednu pohvalnu riječ:

“Provokacija je bila i njegovo slanje na proslavu državnosti Srbije koju je u Zagrebu organizirala Ambasada Srbije, a prisustvo u Pakracu je još veća zbog poznatih proustaških stavova hrvatskog ministra i događaja koji je vezan i za zasjedanje Sinoda SPC u Jasenovcu” smatra Crnogorac.

Podsjeća da se Hasanbegović pokušao oprati od ustaške ideologije, ali nije priznao da je pogriješio, niti se ikada izjasnio protiv NDH i ustaša. Zato, kaže, kad ga vidi, odmah pomisli na ustaše, samo mu nije jasno zašto Srbija na sve to šuti.

“Nevjerojatno je da ni crkva ne reagira, pa ispada da SPC opravdava ministra sa ustaškom kapom iako svi znamo da su u vrijeme NDH ubijani Srbi i predstavnici SPC, rušeni manastiri”, naglasio je Crnogorac.

Kaže da se Hasanbegović pokušao “oprati od ustaške ideologije, ali nije priznao da je pogriješio, niti se ikada izjasnio protiv NDH i ustaša”. Kad vidi Hasanbegvoića odmah pomisli na ustaše, i nije mu jasno zašto Srbija na sve to šuti.

Na konstataciju kako na dolazak Hasanbegovića treba gledati kao na ministra u resoru koji pomaže obnovu Vladičanskog dvora i vrijedne biblioteke, jedne od najjačih u Hrvatskoj, Crnogorac gleda ovako:

“Hrvatska je prihvatila financiranje obnove zahvaljujući srpskim predstavnicima u Saboru. Nije Hrvatska novac dala zato što je htjela, već zato što su se naši zastupnici izborili za to jer je Vladičanski dvor godinama propadao.”

Neobična je igra riječi u slučaj ovog zastupnika SDSS-a. Crnograc je, a Srbin. Mi bi dodali nije on ni Crnogorac ni Srbin, on je Budala.

MP/Foto:Glas slavonije

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

2016-10-28-18-42-01

Brkićev post o partizanskim zločinima izazvao zgražanje lijevih medija! Provjerite ima li išta sporno

POTPREDSJEDNIK Sabora Milijan Brkić jučer je nazočio pokopu posmrtnih ostataka žrtava iz Hude Jame i o …

-->