Naslovna » Naslovna » Dragovoljci postavili novi transparent na HNK u Rijeci: Zapamtite Vukovar!
rijeka 4

Dragovoljci postavili novi transparent na HNK u Rijeci: Zapamtite Vukovar!

Share Button

DRAGOVOLJCI iz Rijeke odlučili na poseban način obilježiti Dan sjećanja na Vukovar i godišnjicu pada grada. Na zgradu Hrvatskog narodnog kazališta  Ivan pl. Zajc u Rijeci izvjesili su transparent  ZAPAMTITE VUKOVAR.

Pozdrav Vukovaru, u ime svih branitelja Rijeke, a uvjeren sam da njihovo mišljenje dijele i ostali Riječani, priredili su dragovoljci Domovinskog rata, pripadnici A bojne 111. brigade.

“Ne zanima nas politika, ne zanimaju nas stranke, zanima nas Hrvatska, zanima nas Vukovar, zanima nas Škabrnja, zanimaju nas naša pokojna subraća i svi koji su branili H
rvatsku i na ovakav način u Rijeci smo htjeli obilježiti tragediju Vukovara i Škabrnje”, kaže za Maxportal Tomislav Tomečić jedan od inicijatora postavlja tranaparenta na pročelje riječkog HNK Ivana pl. Zajca.
rijeka hnk 5

Inače, nakon provokacija koje je preko političkih poruka javnosti slao intendant riječkog HNK-a Oliver Frljić,  otvorena je tema njegovog ostanka na dužnost intendanta. Brojni Riječani zamjerili su mu da ga zanima samo vlastita promocija, da nedostatak umjetničkog talenta nadoknađuje izazivanje incidenata, pa je Frljić, umjesto transparenta o Bojanu Glavašaviću (“Heroj na ne zločinac!”) na pročelje HNK  postavio transparent “Hrvatsko apolitičko kazalište”.

Tim činom Frljić sam sebi skače u stomak. Da je kazalište  apolitično samo se po sebi podrazumijeva, a upravo je on (Frljić) u Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca na velika vrata, preko pročelja i balkona, uveo politiku.

Znajući što se u Rijeci događalo oko  kazalište posljednjih tjedana, koliko je politikantstva bilo, poruka riječkih dragovoljaca “Zapamtite Vukovar” na zgradi HNK-a, primjeren je odgovor  Oliveru Frljiću i lijepa poruka svih Riječana Hrvatskoj.

Marko Marković
Foto: Ladislav Turudić


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->