Naslovna » Naslovna » KNJIŽEVNIK EDO POPOVIĆ: Majka mi je umrla od ALS-a, jednu strašnu bolest sveli ste na reality show, stjeram sam u krasni k…
edo popović

KNJIŽEVNIK EDO POPOVIĆ: Majka mi je umrla od ALS-a, jednu strašnu bolest sveli ste na reality show, stjeram sam u krasni k…

Share Button


Književnik Edo Popović osudio je novi globalni internetski fenomen ALS Ice Bucket Challenge. Na Facebooku piše da mu je majka umrla od ALS-a, te mu je zbog toga mučno gledati pretvaranje ove teške bolesti u reality cirkus.

“Evo kaj mi je na umu. Moja majka je prije godinu i pol umrla od ALS-a, strašne bolesti koja možda više nego ijedna druga razara i tijelo i psihu. Sve druge bolesti, naime, ostavljaju nadu izlječenja, ponekad jedva tinjajuću, kao u slučaju karcinoma, melanoma i sličnih bolesti, ali ipak – nada postoji.

No, ALS ne ostavlja nikakvu nadu – od dijagnoze čovjek ima najviše 4 godine vremena do posljednjeg udisaja i izdisaja. To je kao da se rađamo znajući točno kad ćemo umrijeti – teško breme za oboljelog i za njegove bližnje. I sad gledam ove svjetske ‘celebove’ kako se polijevaju hladnom vodom kako bi, tobože, upozorili svijet na ovu bolest.

Što se mene tiče – šaljem ih sve u krasan kurac. Gledajući taj cirkus, a pamteći posljednje dane moje majke, osjećam se kao da mi netko pljuje u lice. Ne znam, ideja je možda i dobra, ali je realizacija ogavna. I jednu tešku bolest su uspjeli svesti na ‘Zvijezde plešu'”, napisao je Popović.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->