Naslovna » Naslovna » ENGLESKA TAJNA SLUŽBA MI5 i MI6 : Ovo je britanski reper, ubojica američkog novinara
folyjev ubojica

ENGLESKA TAJNA SLUŽBA MI5 i MI6 : Ovo je britanski reper, ubojica američkog novinara

Share Button

Prema pisanju Sunday Timesa, MI5 i MI6 su otkrile identitet maskiranoga ubojice kojeg su suborci zvali imenom John.

Dok se čeka više detalja mediji nagađaju da je riječ o 23-godišnjem reperu iz Londona Abdel-Majed Abdel-Baryu. On je prošle godine napustio London i otišao se boriti u Siriju. Navodi se kako Abdel-Bary ima sličan naglasak kao i čovjek koji je odrubio glavu Foleyu, a također je slične građe i tena, piše Sunday Times.

Sumnja na njega je još veća jer je prije mjesec dana na svom twitteru objavio svoju fotografiju  u kojoj drži odrubljenu glavu žrtve.

Britanski mediji pišu da se njegov otac Adel Abdul Bary trenutno nalazi u zatvoru u New Yorku zbog sumnje da je 1998. dignuo u zrak američko veleposlanstvo u Keniji i Tanzaniji.

Što se tiče sina, pred njim je bila solidna karijera repera, jer su mnoge radio stanice u Velikoj Britaniji puštale njegovu glazbu. No, nakon otkrića da je terorist, sve njegove pjesme uklonjene su s “playlista”.

Drugi engleski mediji pišu kako Abdel-Bary nije jedini osumnjičeni za ubojstvo Foleya, već se sumnja na još dvojicu terorista koji su rođeni u Britaniji, a odlučili su prijeći na Islam i pridružili se islamistima.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hercegovaski_franjevci-molitva

MARKO LJUBIĆ: Huda jama nad Hrvatskom – gradimo li kuću na pijesku ili na stijeni

KOMEMORACIJA i pokop žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata u Mariboru, milijunima Hrvata, bez …

-->