Naslovna » Vijesti » FRANCUSKA: Upali u crkvu i prerezali vrat svećeniku: “Napadač je nosio muslimansku kapu!”
TERORIZAM, FRANCUSKA, POLICIJA

FRANCUSKA: Upali u crkvu i prerezali vrat svećeniku: “Napadač je nosio muslimansku kapu!”

Share Button

DVOJICA muškaraca naoružana noževima upala su u crkvu u gradiću Saint-Etienne-du-Rouvrayu na sjeveru Francuske te ubili svećenika i ranili još najmanje jednu osobu.

Policija je ubila napadače, a prema prvotnim informacijama u crkvi su se u trenutku napada nalazili svećenik, dvije časne sestre i dvoje vjernika. Jedna časna sestra je uspjela pobjeći iz crkve i javiti policiji.

Kako javlja BFMTV, oba otmičara su ubijena, a ubijen je i jedan od talaca. Le Figaro javlja kako je ubijen svećenik dok je jedan vjernik ozlijeđen i bori se za život. Svećeniku su navodno prerezali vrat.

Otmičari su bili zatočili svećenika, dvije časne sestre i dvoje vjernika. Napadači su upali u crkvu za vrijeme mise. Le Pint javlja kako je ubijen svećenik Jacques Hamel (86), a navode kako je ozlijeđen i jedan policajac.

Prema policijskim izvorima jedan od napadača je imao bradu te je nosio tradicionalnu muslimansku kapu.

Cijelo područje je blokirano te nije moguće pristupiti gradu. Talačka kriza završila je oko 10.45 sati, na mjesto događaja stigli su pirotehničkari provjeriti jesu li napadači u crkvi ostavili eksplozivne naprave, a najavljen je i dolazak predsjednika Francoisa Hollandea.

MP/Foto:LeFigaro

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->