Naslovna » Hrvatska » Glavaš stigao u Osijek na suđenje Vrkiću, branitelji mu spremaju iznenađenje
vrkić glavaš telefoni

Glavaš stigao u Osijek na suđenje Vrkiću, branitelji mu spremaju iznenađenje

Share Button

Glavaš u Osijek dolazi prvi put nakon što je u svibnju 2009. od hrvatskih pravosudnih vlasti pobjegao u BiH uoči izricanja presude za ratne zločine protiv civila u ratnom Osijeku 1991., a za što služi osam godina zatvora u KPZ-u Mostar.

Pravosudna policija BiH iz Mostara ga je prevezla u Orašje na državnu granicu s Hrvatskom i predala hrvatskim službama, koja ga je prevezla  u Osijek.

Glavaš je za klevetu tužio Vrkića nakon što je u veljači ove godine izjavio da je Glavaš ‘ratni profiter i zato treba biti ondje gdje se sada i nalazi’ . Povod za takve Vrkićeve izjave bila je navodna pripremame ‘velikog kaosa u Osijeku, koji se dirigira telefonom iz Mostara’, a koje su trebale, rekao je Vrkić, voditi do ‘bosanskog scenarija’.

Sve je počelo lijepljenjem plakata protiv nove gradske vlasti na kojima je Vrkić optuživan da je lopov.

Vrkić je Glavaša prozvao za gospodarski kriminal pozvavši ‘nadležne državne institucije da ispitaju koliko je tvornica uništio, tko je doveo Gucića u Osijek, tko je prodao Slavonsku banku, tko je ukinuo 20 tisuća radnih mjesta…’.

Zato se na suđenju u četvrtak u Osijeku očekuje svjedočenje Vladimira Šišljagića, aktualnog predsjednika HDSSB-a, koji to više ne želi biti, a vjerojatno će na sud i Ivan Mihaljević, nekadašnji predsjednik uprave Slavonske banke i Željko Švedl, nekadašnji šef ureda Hrvatskog fonda za privatizaciju u Osijeku i ureda za pretvorbu državnog vlasništva.

S obzirom na bliske Glavaševe odnose s dijelom braniteljskih udruga, primjerice osječkom HVIDRA-om, čiji je predsjednik Miljenko Kolobarić član izvršnog odbora HDSSB-a, zanimljiva će biti reakcija branitelja.

Sin Filip:  Žao mi je što se bivši prijatelj okrenuo protiv mog oca

Kolobarić je rekao da će dio branitelja ‘dočekati i pozdraviti generala’. ‘Doći ćemo oko 10.30 sati ispred suda i dočekati generala, jer ga nismo dugo vidjeli. Vjerujem da će biti dosta ljudi, ali neće biti prosvjeda’, najavio je Kolobarić.

‘Branimir Glavaš je zatražio da mu dopuste posjet Državnom odvjetništvu da podnese dvije kaznene prijave za gospodarski kriminal iz devedesetih godina’, kazao je Glavašev odvjetnik Radan Kovač. Nije htio govoriti o imenima koja njegov klijent želi kazneno prijaviti. Također nam je otkrio da Glavaš nakon svjedočenja na sudu, a prije povratka u mostarski zatvor, želi vidjeti svog unuka.

“Žao mi je što se čovjek koji je nekada kod nas dolazio doma i na more sada zbog nekih – valjda viših političkih interesa – okrenuo protiv mog oca pamfletima kojima čak nije niti autor’, rekao je Glavašev sin Filip. Također je izrazio nadu da će sud udovoljiti molbi njegova oca i dozvoliti mu da vidi unuka, Filipova sina.

Glavaš će se u Osijeku zadržati samo danas nakon čega  se vraća u Mostar.

Glavašu je ostalo još tri godine zatvorske kazne.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-samantha-bee-111

KOLINDA AMERIČKOJ NOVINARKI OBJAŠNJAVALA DA NIJE GLUMILA U PORNIĆU

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u emisiji “Full Frontal” poznate američke komičarke Samanthe Bee. Tema emisije …

-->