Naslovna » Hrvatska » Glavaševi odvjetnici: Umjesto da štiti zakon Ustavni sud sramotno ga krši
ustavni_sud11_bigger1[1]

Glavaševi odvjetnici: Umjesto da štiti zakon Ustavni sud sramotno ga krši

Share Button

Šešelj na slobodi, a hrvatski branitelji u kazamatima! Sramotno, da sramotnije ne može biti.  Po Ustavnom zakonu Glavaševe tužbe morale su biti riješene u roku od godinu dana

Danas je započelo pune 4 godine i 3 mjeseca kako su odvjetnici Branimira Glavaša (Dražen Matijević, Višnja Drenški-Lasan, Veljko Miljević, Vasvija Vidović i Glavaš osobno) predali ukupno pet ustavnih tužbi na presudu Županijskog suda u Zagrebu i Vrhovnog suda RH, kojom je Branimir Glavaš u politički montiranom procesu osuđen na 8 godina zatvora.

Prema Ustavnom zakonu o radu Ustavnog suda RH, isti je bio dužan Glavaševe tužbe riješiti, kako kaže Ustavni zakon, u „okvirnom roku od jedne godine“. No, Ustavni sud RH to nije učinio ni dan danas čime je jasno pokazao koliko drži do poštivanja zakona RH, ali i do poštivanja vlastitog Ustavnog zakona i Ustava RH.

Ovim svojim krajnje neodgovornim ponašanjem Ustavni sud RH uzeo si je ovlasti koje mu ne pripadaju i time indirektno bez provjere mogućeg kršenja zakona i Ustava RH u tzv.“slučaju Glavaš“, prisvojio si ulogu koja mu ne pripada, a to je da svojom protuustavnom šutnjom odobrava i svjesno ili nesvjesno, potvrđuje i proglašava Branimira Glavaša krivim.  glaavaš

Dok se Ustavni sud RH poigrava sa sudbinom nevinih ljudi, 18. studenog 2014. godine, dok Hrvatska bude obilježavala tužnu obljetnicu pada, ali i herojske obrane Vukovara, Branimir Glavaš, koji je gradu Vukovaru još 16. listopada 1990. osobno poslao 100 automatskih pušaka sa 30.000 metaka, toga će dana napuniti punih 5 godina utamničenja u hrvatskim i BiH zatvorima.

Sramotno, da sramotnije ne može biti. Šešelj na slobodi, a hrvatski branitelji u kazamatima!

Opće je poznato da je Branimir Glavaš još 2005.godine u samom početku njegova političkog progona po nalogu HDZ-a, jasno rekao da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu i da želi da mu se sudi u Haagu, ili čak i u Beogradu ili BanjaLuci. Ishod njegova suđenja u Hrvatskoj je nedvojbeno pokazao da su njegove sumnje u pošteno i pravedno suđenje bile potpuno opravdane.

Kada još danas podsjetimo na sramotno ponašanje Ustavnog suda RH, koji „debelo“ već petu godinu ne rješava Glavaševe Ustavne tužbe, takvo ponašanje Ustavnog suda jasno potvrđuje da je suđenje Glavašu, bilo čisto političko suđenje i da će biti zapamćeno „kao najveća pravosudna farsa i sramota, u 24 godine postojanja Republike Hrvatske.“ (Tu kvalifikaciju izgovorio je nedavno jedan ustavno pravni stručnjak i vanjski konzultant Ustavnog suda u razgovoru sa pojedinim sucima i djelatnicima Ustavnog suda RH). Na konstataciju navedenog konzultanta, sugovornici su samo nemoćno „slegnuli ramenima“.

Zbog činjenice da Branimir Glavaš ne može ostvariti svoja zakonska i ustavna prava u Hrvatskoj, koncem travnja i početkom svibnja 2014. godine, osobno i putem svojih odvjetnika Radana Kovača i Višnje Drenški-Lasan, podnio je tužbu Europskom Sudu za ljudska prava, zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku (Čl.6.st.1. Konvencije), a koja proizlaze iz Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava, a koja su svjesno kršili redovni sudovi RH, pa i sam Ustavni sud RH, u Glavaševom pravosudnom predmetu.

Na priloženom linku: (https://drive.google.com/file/) pogledajte kompletan sadržaj tužbe (jednu od dvije podnesene) Branimira Glavaša protiv Republike Hrvatske Međunarodnom sudu za ljudska prava, zbog očitih kršenja ljudskih prava, Branimira Glavaša.

Odvjetnički tim Branimira Glavaša
Maxportal


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->