Naslovna » Naslovna » Grabar-Kitarović odgovorila partizanima: Nemojte izjednačavati antifašizam s diktatorom Titom
kolinda hhhh

Grabar-Kitarović odgovorila partizanima: Nemojte izjednačavati antifašizam s diktatorom Titom

Share Button

U svom ću djelovanju i dalje zastupati antifašizam, no nikad se neću složiti s izjednačavanjem cjelokupnog antifašističkog pokreta u Hrvatskoj s Josipom Brozom, koji je bio diktator.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je žaljenje zbog odluke Saveza antifašističkih boraca Hrvatske (SABA) da odbiju njezino pokroviteljstvo nad obilježavanjem 70. obljetnice pobjede nad nacizmom i fašizmom.

“Predsjednica naglašava kako apsolutno poštuje i cijeni, te će u svojem djelovanju i dalje zastupati antifašizam i pobjedničku antihitlerovsku koaliciju, a uz to predsjednica potječe iz obitelji koja je također sudjelovala u povratku Rijeke, Istre i Dalmacije matici Hrvatskoj. No, nikada se neće složiti s izjednačavanjem cjelokupnog antifašističkog pokreta u Hrvatskoj s Josipom Brozom kojeg smatra diktatorom, a što je sukladno i rezoluciji Vijeća Europe o o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima”, rekao je Hini glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić.

Maxportal
Foto: M. M.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

projekt-velebit-11

MARKO JURIČ: Vrijeme je za akciju, Hrvati moraju prestati biti narod sućutnih naricatelja

DOSTA je svih tih beskonačnih žalopojki o stradanju Hrvata. Raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova …

-->