Naslovna » Hrvatska » HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vrgorca odustao od kandidature
Rudolf_Grljusic_FAH[1]

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vrgorca odustao od kandidature

Share Button

DAN prije isteka roka za službenu predaju kandidature, HDZ-ov kandidat i bivši gradonačelnik Vrgorca Rudolf Grljušić odustao je od kandidature i povukao se iz izborne utrke.

Gradski odbor HDZ izabrao je Grljušića za kandidata za gradonačelnika na prijevremenim izborima koji  se održavaju u Vrgorcu početkom lipnja, a stranka je, na službenim stranicama, objavila njegovu kandidaturu 10. svibnja gdje je predstavljen zajedno s svojim zamjenikom Zdravkom Primorcom, s kojim je na prošlim izborima pobijedio nezavisnog kandidata Antu Pranića s osam glasova razlike i postao gradonačelnik.

Na toj funkciji se održao samo osam mjeseci, nakon čega je razriješen dužnosti te mu je raspušteno Gradsko vijeće jer nije uspio sakupiti natpolovičnu većinu za prijedlog proračuna. Gradsko vijeće Vrgorca na sjednici održanoj 30. 03. 2016. nije usvojilo proračun za 2016. godinu pa će Vrgorčani će ponovo na birališta.

HDZ je u srijedu navečer objavio da Rudolf Grljušić odustaje od kandidature iz osobnih razloga, a da će bivša HDZ-ova vijećnica Nada Jelavić biti kandidatkinja koalicije HDZ-HSP AS-HSS na prijevremenim izborima koji se održavaju 5. lipnja.

MP/Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sesvete-ocevid

UHIĆEN DVOSTRUKI UBOJICA IZ DUBRAVE! Motiv ubojstva – svađa sa sinom i otmica djeteta

POLICIJA je uhitila muškarca D. B. kojega sumnjiči da je sinoć u zagrebačkoj Dubravi nožem …

-->