Naslovna » Hrvatska » HRT otkazao ‘Montirani proces’ NEWS BAR-a: “Jeftinim humorom širili mržnju i netrpeljivost”
new bar

HRT otkazao ‘Montirani proces’ NEWS BAR-a: “Jeftinim humorom širili mržnju i netrpeljivost”

Share Button

PROGRAMSKI kolegij HRT-a odlučio je da se 20. ožujka 2016.2016. godine neće emitirati emisija Montirani proces, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom.

Vodstvo HRT-a odluku temelji na stavu da scenariju spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima HRT-a te da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.

Programsko vodstvo HRT-a svoju je odluku donijelo u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske te je uvjereno da bi svaki javni medijski servis u svijetu takav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim te ga odbacio.

Umjesto Montiranog porcesa u nedjelju je u tom terminu na rasporedu dokumentarni film “Iz svakodnevice Papine Švicarske garde”.

MP/Foto:news bar

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-samantha-bee-111

KOLINDA AMERIČKOJ NOVINARKI OBJAŠNJAVALA DA NIJE GLUMILA U PORNIĆU

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u emisiji “Full Frontal” poznate američke komičarke Samanthe Bee. Tema emisije …

-->