Naslovna » Naslovna » Hrvatski komjuteraši hit na internetu zbog matematike, hvale ih svi svjetski mediji
photomath

Hrvatski komjuteraši hit na internetu zbog matematike, hvale ih svi svjetski mediji

Share Button

“MATEMATIKA je jedan od najtežih predmeta u školi… Ali što ako biste imali mogućnost koristiti vaš pametni telefon za rješavanje jednadžbi, jednostavno tako što snimite zadatak vašim telefonom, a aplikacija potom radi za vas? To je ideja koja stoji iza aplikacije PhotoMath”, piše Forbes o aplikaciji koju PhotoMath koju je razvila hrvatska tvrtka MicroBLINK.

Aplikacija je predstavljena  na konferenciji TechCrunch Europe u Londonu, izazvala je ogromnu pažnju svjetskih medija, a  radi na principu prepoznavanja i rješavanja matematičkih jednadžbi pomoću pametnog telefona.

Inovacija je na ovom programersko-tehnološkom natjecanju došla do finala. Nisu pobijedili i nagrada od 50.000 dolara izmaknula  im je ‘za dlaku’,  ali su  potukla sve konkurente u online trgovinama.

Renomirani inozemni mediji, poput Forbesa, Business Insidera i CNN Editiona, nakon ovog uspjeha raspisali su se o PhotoMath aplikaciji. Business Insider način rada PhotoMath aplikacije opisuje kao ‘magičan’:

“Ova pametna aplikacija skenira i trenutačno rješava matematičke zadatke koristeći kameru vašeg telefona”, stoji u naslovu članka o PhotoMath aplikaciji magazina Business Insider, u kojem se način rada ove aplikacije opisuje kao “magičan”.

CNN u svom magazinu Edition također donosi detaljan opis aplikacije, u kojem stavlja naglasak na mogućnosti koje aplikacija donosi, ali ukazuje i na “pretjerano korištenje pametnih telefona kod učenika i studenata, čemu će ova aplikacija još više pridonijeti”.

Inače, aplikacija PhotoMath nastala je iz pilot-projekta pokrenutog još 2012. godine, a nudi trenutačno rješenje koje uključuje detaljni postupak rješavanja matematičkog zadatka.

Pogledajte kako PhotoMath rješava matematičke probleme:


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

goran-maric-andre-jplenkovic

PREOKRET: Goran Marić ostaje u Vladi! Dobit će Ministarstvo državne imovine

GORAN MARIĆ ostaje u Vladi, potvrđeno je službeno iz Banskih dvora. U Vladi tvrde da nije …

-->