Naslovna » Naslovna » ISTRAŽIVAJNJE: Evo što građani misle o prijedlogu Bože Petrova – prva želja novi izbori
istraživanje, prijedlog mosta 1

ISTRAŽIVAJNJE: Evo što građani misle o prijedlogu Bože Petrova – prva želja novi izbori

Share Button

DNEVNIK Nove TV objavio je što građani misle o prijedlogu Bože Petrova na jučerašnjem sastanku vodećim čelnicima dviju koalicija – Hrvatska raste i Domoljubnoj koaliciji.

Božo Petrov predložio je dvjema velikim koalicijama da zajednički izaberu nestranačkog kandidata za predsjednika Vlade te da potom definiraju i ostale dužnosti uz dodatno pojašnjenje da bi dvije vodeće koalicije imale po trećinu ministarstava, Most šestinu, a šestinu bi činili neovisni stručnjaci.istraživanje, prijedlog mosta

Istraživanje je provedeno 7. i 8. prosinca na uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

PODRŽAVATE LI PRIJEDLOG MOST-a?

Relativna većina građana, njih 48,2 % ne podržava jučerašnji prijedlog Bože Petrova, dok 41,1 % građana podržava prijedlog MOST-a. 10,7 % ispitanika pak nema jasno definiran stav o ovom pitanju.

JE LI PRIJEDLOG MOSTA PROVEDIV?

Na pitanje je li ovaj prijedlog provediv, potvrdno je odgovorilo 20,3 % građana, a njih 65,5 % smatra prijedlog neprovedivim. Njih 14,2 % ne zna odgovor na ovo pitanje.

KOJI JE NAJREALNIJI SCENARIJ?

Više od polovine građana, njih 54,8 %, smatra da je najrealnije da će se održati novi izbori. Dok 13,2 % smatra da će se dogovoriti MOST i SDP, njih 11,2 % smatra da će se dogovoriti pak MOST i HDZ. Da će se postići dogovor sve tri strane, smatra 10,2 %, a da će dogovor biti između HDZ-a i SDP-a izjasnilo se 1,1 % ispitanika. Njih 9,5 % ne zna odgovor na ovo pitanje.

KOJI SCENARIJ PRIŽELJKUJU GRAĐANI?

O tome kakav rasplet građani priželjkuju, pokazuju sljedeći podaci: 28% ispitanika priželjkuje nove izbore, dok 21,6 % ispitanika smatra da će se postići dogovor MOST-a i SDP-a. Da dogovor postignu sve tri strane, priželjkuje njih 20,9 %, a njih 17,9% priželjkuje dogovor između MOST-a i HDZ-a. 1,6 % izjasnilo se za dogovor između HDZ-a i SDP-a dok 10 % ispitanika ne zna odgovor.

MP/Foto:Novatv

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hrthvar1007

Muškarac bombom prijetio na porti HRT-a i tražio razgovor s Plenkovićem

Muškarac srednjih godina je oko 10 sati došao na portu HRT-a te prijetio bombom tražeću …

-->