Naslovna » Vijesti » IZVANREDNA SJEDNICA Pokrenut postupak za hitnu smjenu Gorana Radmana
Goran-Radman

IZVANREDNA SJEDNICA Pokrenut postupak za hitnu smjenu Gorana Radmana

Share Button

Nadzorni odbor (NO) HRT-a na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak jednoglasno je donio odluku o pokretanju postupka razrješenja Glavnog ravnatelja Gorana Radmana zbog neprovođenja zakonite odluke Nadzornog odbora te utvrđene odgovornosti za nepotpunu i neadekvatnu primjenu odredbi Zakona o HRT-u kojim je propisana obveza vođenja odvojenog unutarnjeg računovodstva na javnu i komercijalnu djelatnost.

 

O pokrenutom postupku razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a, Gorana Radmana, predsjednik Nadzornog odbora Šenol Selimović obavijestit će Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora radi daljnjeg postupanja.
Nakon odluke NO HRT-a o pokretanju Radmanova razrješenja, taj će se prijedlog naći pred saborskim Odborom za informiranje, informatizaciju i medije, a onda i na plenarnoj sjednici Sabora koji, prema Zakonu o HRT-u, većinom glasova imenuje i razrješava glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.
U slučaju prestanka mandata glavnog ravnatelja HRT-a, Sabor će do izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a imenovati vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, najdulje na rok od šest mjeseci. Javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a trebao bi se objaviti u roku od mjesec dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja.

MP/Hina/Foto:fah

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pedofil-sesvete

Pedofil u Sesvetama napao djevojčicu, odveo u podrum i tjerao da ga dira! Susjedi ga pretukli

Pedofil je pratio djevojčicu, napao je u stubištu, rukom joj začepio usta, odveo u podrum i …

-->