Naslovna » Naslovna » Josip Klemm: Hrvatska za četnike ima novca, a za branitelje HVO nema!
klemmmmm

Josip Klemm: Hrvatska za četnike ima novca, a za branitelje HVO nema!

Share Button

‘’HRVATSKOJ ne smije biti prioritet agresorska vojska, dok s druge strane žele pripadnike HVO-a izbaciti iz prava. Kako za četnike imaju novca, a za HVO nema”, kritizirao je  u Mostaru Josip Klemm predsjednik Udruge Specijalne policije RH iz Domovinskog rata postupke sadašnje hrvatske vlasti. Naglasio je da je to jedan od razloga zašto već 55 dana branitelji prosvjeduju u Zagrebu.

O razlozima prosvjeda branitelja u Savskoj 66 u  amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, na tribina “Prosvjedi Branitelja u Zagrebu” govorili su Mladen Begić, ministar branitelja u Vladi ŽZH, Josip Klemm predsjednik Specijalne policije RH iz Domovinskog rata, Ante Deur predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Đuro Glogoški predsjednik Udruge 100 postotnih hrvatskih ratnih i vojnih invalida.

‘’Ne smijemo dopustiti zakonima da zavade hrvatske branitelje. Netko kroz materijalna sredstva želi posvađati branitelje. Jednima će dati, drugima će uzete. Ne dopustimo to’’, rekao je Klemm.klemm mostar

Đuro Glogoški ističe kako su naredbom Vrhovnog zapovjednika pripadnici HVO-a sastavni dio HV-a i da ne mogu biti izbačeni iz prava što hrvatsko Ministarstvo branitelja novim izmjenama zakona pokušava učiniti.

Branitelji prosvjedima traže smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika ministra Bojana Glavaševića. Traže izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj bi tražili izjašnjavanje zastupnika o vraćanju u jedan zakon branitelja, uvrštavanje zakona u Ustav i već spomenuto reguliranje prava pripadnika HVO-a.

Svi su složni u tome da im je dosta ponižavanja i izjednačavanja žrtvi i agresora Domovinskog rata. Dosta je toga da se hrvatski branitelj izjednačava s onima koji su napadali Hrvatsku. glogoski-klemm-i-deur-0[1]

Na kraju tribine Đuro Glogoški je pozvao sve braniteljske udruge da predlože i izaberu predstavnike koji će zajedno raditi na izradi prijedloga novog zakona.

Predsjednika Udruge specijalne policije HR HB Zdenko Jurić kaže da podržava zagrebački prosvjedi branitelja:

“Mi u potpunosti podržavamo zagrebačka prosvjede jer su to naši zajednički prosvjedi. To je zajednička borba HVO-a i HV-a, prije svega u izjednačavanju naše uloge u povijesti Domovinskog rata, kao i u izjednačavanju prava svih branitelja, i oni koji žive u BiH i Hrvatskoj, ali i u drugih zemljama.”

Hrvatski medijski servis
Foto: Bljesak.info


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->