Naslovna » Naslovna » Kako je Agent KOS-a razočarao Antu Nobila i Josipa Perkovića
ante nobilo-i-josip-perković

Kako je Agent KOS-a razočarao Antu Nobila i Josipa Perkovića

Share Button

ANTE NOBILO, odvjetnik Josipa Perkovića, bio je najavio veliki preokret na suđenju u Münchenu, a Udbi skolon tjednikNacional objavio da će Milan Damjanović, bivši pukovnik KOS-a, kao krunski svjedok otkriti da je Đurekovića likvidirao KOS, vojna jugoslavenska služba, a ne Udba.

Njemački odvjetnik Josipa Perkovića dr. Richard Beyer je na početku ročišta u ponedjeljak pozovao svjedoka Milana Damjanovića, uvjeren kako Damjanović posjeduje saznanja koja dokazuju da je Stjepan Đureković ubijen po nalogu KOS-a.

Svjedok Damjanović, inače bivši šef kabineta admirala JNA Branka Mamule, trebao je potvrditi da je KOS imao motiv za ubojstvo Đurekovića jer je stranim tajnim službama proslijedio informacije o podzemnom vojnom aerodromu Željava kraj Bihaća i vojnim naftnim rezervama INA-e.

“Već iz Damjanovićevog životopisa se da zaključiti kako se radi o vjerodostojnom svjedoku”, ustvrdio je u odvjetnik Beyer. Ako je KOS kriv za ubojstvo Đurekovića Nobilo se nadao da će sud zaključiti kako Perković i Mustać s tim nemaju nikakve veze.

I onda je uslijedio šok. Damjanović se pojavio na sudu, Bayer ga je pitao ima li saznanja da je KOS sudjelovao u ubojstvu Đurekovića, a Damjanović je odgovorio da nema ta saznanja i da su neki drugi to učinili.

Na tri puta ponovljeno pitanje, Damjanović je decidirano odgovorio: “Ne, KOS sigurno nije počinio ubojstvo Stjepana Đurekovića.”

MP/Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->