Naslovna » Hrvatska » Lijepa Mostovka o Karamarku: ”Lijepo od njega da se povlači. I Petrov je spreman na ostavku”
ružica vukovac, sabor

Lijepa Mostovka o Karamarku: ”Lijepo od njega da se povlači. I Petrov je spreman na ostavku”

Share Button

Najave da će se Tomislav Karamarko povući iz Vlade komentirala je saborska zastupnica Mosta Ružica Vukovac:

”To je lijepo od njega, drago mi je da će Karamarko dati ostavku, to smo od njega i tražili. Premijer treba ostati Tihomir Orešković. Božo Petrov je spreman se povući, ali premijer mora ostati premijer.”

Bulj: Čekamo odluku Povjerenstva

Bi li vrata Mosta ipak mogla biti otvorena ako Karamarko podnese ostavku, pitali su novinari u Saboru zastupnika Mosta Miru Bulja, koji je poručio da prvo treba pričekati službeno očitovanje Karamarka.

”Ta je ostavka trebala doći puno prije pa bi sve bilo lakše. Most je čvrst u svojim stavovima i čvrsto smo za očuvanje vlade s Oreškovićem. Čekamo odluku Povjerenstva, vidjet ćemo.”

Pet zastupnika iz kluba manjine glasat će za opoziv Oreškovića potvrdio je Šandor Juhas.

“Mi smo se jučer našli i dogovorili smo se, jedinstven je stav nas pet predstavnika nacionalnih manjina, koliko nas je ostalo u klubu i dogovorili smo se što ćemo i kako dalje. Izglasat ćemo nepovjerenje premijeru Oreškoviću, to će biti prvi potez, prvi korak, a onda ćemo vidjeti kako će se situacija dalje odvijati i onda ćemo dalje razgovarati”,kazao je jutros u Saboru zastupnik mađarske nacionalne manjine Šandor Juhas.

Upitan hoće li dati potporu HDZ-ovu kandidatu na mandatara Zdravku Mariću, Juhas odgovara da su oni oduvijek tvrdili da “nacionalne manjine mogu biti jamac stabilnosti Vlade”.

 


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

huda-jama-vesna-terselic-ivan-grujic

TERŠELIĆ BRANI UDBAŠA GRUJIĆA: Zbog njegove smjene ne istražujemo partizanske zločine

OKO 800 žrtava Hude jame, jednog od najokrutnijih partizanskih zločina nakon Drugog svjetskog rata, u četvrtak …

-->