Ornela Vištica: Što danas znači biti tipična, a moderna Hercegovka

ožujak 9, 2017 maxportal
Share Button

Glumica Ornela Vištica, rođena Mostarka, članica  kazališta Kerempuh, prošle godine proglašena za najljepšu hrvatsku glumicu, povodom Dana žena oglasila se na Facebooku. Podijelila je zanimljiv osvrt o suvremenoj Hercegovki. “Ovo mi je danas rodica poslala pa odlučih podijeliti, ne znam tko potpisuje tekst ali ima istine:

Na njenom licu vidiš sve. Ne zna ti ona kriti osjećaje, niti zeli. Kada je sretna, prepoznaje se ona po najglasnijem smijehu, kad je ljuta, reći će ti sve u facu. Nema ti kod nje pretvaranja.

Ona ti jako voli voljeti, i kada zaslužiš tu ljubav, onda si najvoljeniji na svijetu..

Hercegovku ćeš prepoznati po njenom elegantnom hodu i ponosu, po karakteru.. Lažu vas kada kažu da se deremo i svađamo. Nismo, tipična Hercegovka nije svađalica s brda. Sve ono s filmova i serija, vam je laž..

Najveće dame svijeta vidjela sam ovdje. Žene koje uzdignute glave koračaju kroz čivot, usprkos svim problemima svijeta. Ona je borac, žena majka kraljica. Za svoju obitelj će uraditi sve, i ništa joj nije teško.. Voli i prihvaća sve kulture svijeta. To je žena koju u istom danu možeš vidjeti u trenirci s djecom i u svečanoj haljini na najvažnijem događaju u gradu.

Hercegovka je žena koja će i u 70-toj godini razmišljati o tome jesu joj djeca i unučad gladni, i dat će im zadnji komad kruha. Samo da su oni dobro! Hercegovka će te uvijek saslušati i dati zagrljaj, ona ti je najbolji prijatelj svijeta.. Hercegovku ćeš prepoznati po damskim manirima i knjigama na polici, iako se nikada neće hvaliti.. .

Uvijek miriše na ljubav, majčin zagrljaj, prijateljstvu i buru dok kuha rastiku i peče kruh.. Njena djeca su odgojana sa puno ljubavi, a kuća miriše na dječju sreću.Tipična Hercegovka je netko, tko je puno toga prošao kroz život, a svejedno raširenih ruku čeka sutra. Mozda je ponekad oprezna, no kada te prihvati, onda imas njeno srce do kraja zivota. Ne voli ti ona lazi i licemjerne ljude, odmakne se samo jedno jutro od takvih, bez ruzni rijeci i mrznje.

Sve drugo sto cujes je lazan marketinski trik ili si bas upoznao crne ovce, a i njih mora biti

P.S. Najmanje jedan muski član obitelji se zove Ivan/Ante a sve češće ima barem 1 prijateljicu koja je Make up artist Ja sam ponosna Hercegovka.”

 

MP/foto:promoKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button