Naslovna » Hrvatska » MINISTAR OBRANE ANTE KOTROMANOVIĆ: Zbog pada MiG-a spreman sam na ostavku!
drugi-put-otac-ministar-ante-kotromanovic-dobio-kcerku-504x335-20120101-20120103132011-4780d059e0f6768cd611f68717e97a82[1]

MINISTAR OBRANE ANTE KOTROMANOVIĆ: Zbog pada MiG-a spreman sam na ostavku!

Share Button

Pohvalio bih pilota, ali ne mogu tražiti njegovu odgovornost ni odgovornost njegova zapovjednika. Najveća je odgovornost moja i ostalih ministara.

Piše. D. Lukić

Ministar obrane Ante Kotromanović na konferenciji za medije u zrakoplovnoj bazi Zemunik kod Zadra govorio je o jučerašnjem padu aviona MIG 21. Uz njega, na konferenciji su bili i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić te zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) general-bojnik Dražen Šćuri.

– Strepimo već tri godine od ovakvih ishoda zbog sredstava kakva imamo. Pohvalio bih pilota, ali ne mogu tražiti odgovornost od pilota i njegova zapovjednika. Ja sam spreman ponuditi ostavku i za kvar tenka, a kamoli za ovo. Najveća je odgovornost moja i ostalih ministara-, rekao je ministar obrane Ante Kotromanović na konferenciji za novinare sazvanoj povodom pada borbenog zrakoplova MiG-21 broj 121.

– U Hrvatskoj se i pozicija i opozicija moraju dogovoriti što ćemo do 2016. godine i imati konsenzus oko toga, a trenutno nemamo 100 milijuna eura da bismo imali rješenje kao Mađari. Nismo jedina zemlja gdje padaju avioni. Pretresali smo sve moguće odluke o tome kako zadržati borbenu gotovost. Formirali smo povjerenstvo; mi mislimo da je bio kvar, no vidjet ćemo sve nakon 30 dana. Hoću li ponuditi ostavku, odlučit ću nakon nalaza povjerenstva i razgovora sa svoja dva šefa – predsjednikom i premijerom – rekao je ministar obrane.

Razgovarao je s pilotima zrakoplova i helikoptera koji su mu rekli da su zadovoljni uvjetima:

– Od 2008. proračun je pao milijardu. Vojska nije šala i ovisi o financijama.

Na konferenciji su bili i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić  te zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane general-bojnik Dražen Šćuri.

– Kvarovi su uvijek mogući, ali niti jedan pilot ne bi ušao u zrakoplov niti bi ga tehničar pustio da je znao za kvar. U Zadru je bilo i problema sa MIG-om 22 broj 135 i on ovdje ostaje na remontu – istaknuli su generali podsjećajući da su prema studiji MiG-ovi 21 trebali biti povučeni do 2010., kažu čelni ljudi Hrvatske vojske.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

HUDA-JAMA, 660x330, delo

Poziv na premijeru filma “Huda jama, strogo čuvana tajna” i posljednji ispraćaj žrtava

HUDA JAMA je naselje u sastavu općine Laško u Sloveniji. Blizu naselja nalazi se rudnik Huda …

-->