Naslovna » Hrvatska » Mirko Ljubičić Šveps nudio se Josipoviću da postane ministar branitelja umjesto Matića
ljubicic_582663S1[1]

Mirko Ljubičić Šveps nudio se Josipoviću da postane ministar branitelja umjesto Matića

Share Button

Na dan obilježavanja godišnjice Vukovara smijenjen je predsjednik HVIDR-a Grada Zagreba Mirko Ljubičić Šveps. Šveps se nudio Josipoviću da postane ministar umjesto Matića.

MIRKO LJUBIČIĆ zvani Šveps, sada već bivši predsjednik udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba za smjenu je optužio Josipa Đakića kazavši da ga je da ga je nezakonito i nestaturarno smijenio i na njegovo mjesto postavio povjerenika Zlatko Majić, a njemu zabranio ulaz u prostorije zagrebačke HVIDR-e u Slovenskoj ulici.

‘Ja sam ovlaštena osoba HVIDR-e Grada Zagreba i od danas mi je zabranjeno ući u službene prostorije, iako sam još uvijek odgovorna osoba za inventar’, rekao je Ljubičić na improviziranoj konferenciji za novinare ispred prostorija zagrebačke HVIDR-e u kojoj se sada nalaze zaštitari tvrtke Klemm Security. Tu je odluku donio Josip Đakić i tom odlukom suspendirana je demokracija, rekao je Ljubičić dodavši da je on nedavno izabran na skupštini zagrebačke HVIDR-e za predsjednika.

Mirko Ljubičić Šveps, prvi s desna, na prosvjedu branitelja

Upitan ima li smjena veze s njegovim angažmanom na prosvjedu ispred Ministarstva branitelja, gdje prosvjednici traže ostavku ministra Predraga Matića i suradnika, Ljubičić je rekao kako to ne zna.

O Švepsovoj smjeni  već se mjesecima govorilo, a 6. rujna održana je Skupština na kom su suprotsavljene strane  svaka na svoj način tumačila Statut i pravo na predsjedničku dužnost. Tko  god bio u pravu radi  se o velikoj neozbiljnosti i omalovažavanju HVIDR-e jer se nad obilježavanja pada Vukovara oni u Zagrebu  svađaju oko ključeva, fotelja i pečata.

Neobično je da šef zagrebačke HVIDR-a na Dan sjećanja nije u Vukovaru nego se u Zagrebu, kao malo dijete, svađa oko pečata i inventara. Nesluženo, u Zagrebu je ostao čuvati prostorije HVIDRA-e, ali su ga suparnici preduhitrili.

Ljubičić se inače želio etablirati kao jedan od  vođa prosvjeda branitelja u Savskoj, što nije  bilo dobro primljeno kod predstavnika ostalih braniteljskih udruga, pa su ga izlolirali te Ljubičić vrlo rijetko svraća pred zgradu Ministarstva branitelja.

Dio branitelja doživljavao ga je čak kao provokatora. Ljubičić je u prijateljskim odnosima sa SDP-ovkom Vesnom Nađ, zamjenicom ministra branitelja, a na braniteljskom prosvjedu u Savskoj bio je vrlo ratoboran prema  Bojanu Glavaševiću, gađao ga je i nepristojno mu dobacivao dok je Glavašević dolazio na posao, što su mnogi protumačili kao provokaciju s namjerom da izazove incident.

Iz pouzdanih izvora saznali smo da se Mirko Ljubičić Šveps, preko  Saše Perkovića, savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Ive Josipovića, nudio predsjedniku da upravo on zamjeni Predraga Matića na mjestu ministra branitelja.

Kako je na njegovu ponudu reagirao predsjednik Josipović nije nam poznato, kao ni to koliko je želja da naslijedi Matića na ministarskoj dužnosti utjecala na Švepsovu smjenu.

M. Marković


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

specijalci-klemm

Specijalci podržali Josipa Klemma za pregovore sa srpskim veteranima

UDRUGA  specijalne policije iz Domovinskog rata (USPDR) dala je u petak punu potporu svom predsjedniku Josipu …

-->