Ženske udruge: Šokirani smo Bajićevim uvredama izvanbračnoj djeci

ožujak 25, 2015 maxportal
Share Button

Udruga B.a.B.e. žestoko je kritizirala Mladena Bajića, kandidata za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske koji je kazao da je glavni državni odvjetnik poput izvanbračnog djeteta – njega nitko ne voli. Izjavu je osudila je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas KlarićBajićeva opaska odgovor je saborskom zastupniku Davorinu Mlakaru, pred saborskim Odborom za Ustav, Poslovnik i politički sustav, koji ga je upitao je li mu funkcija bivšeg glavnog državnog odvjetnika olakotna ili otegotna okolnost u ovom izboru.

‘Mislim da mi više ide na štetu nego na korist jer glavni državni odvjetnik vam je kao izvanbračno dijete. Njega nitko ne voli – ne vole ga oštećeni jer ne zastupa dovoljno jako njihove interese, ne vole ga okrivljeni, država i društvo misle da je mogao napraviti više nego što je napravio. Preuzima odgovornost i oštricu za sve što se događa u društvu i to je u redu i zato je državni odvjetnik’, kazao je Bajić.Sanja-Sarnavka-B.a.B.e[1]
U Udruzi B.a.B.e. smatraju da kada bivši državni odvjetnik, a sada jedan od kandidata SDP-a za suca Ustavnog suda u svojem izlaganju uvrijedi svu izvanbračnu djecu i njihove samohrane roditelje, trebala bi čitava javnost odmah reagirati, a političke stranke koje ga podržavaju automatski diskvalificirati.

‘U pokušaju opravdavanja svog minulog rada na koji su ispisane i izgovorene brojne, vrlo opravdane, primjedbe i osvrti, Mladen Bajić grubo vrijeđa djecu rođenu izvan ozakonjenih bračnih zajednica imputirajući kako su takva djeca nevoljena i neprihvaćena’, smatraju u udruzi.

Da je radio svoj posao kako spada, navodi se u priopćenju udruge B.a.B.e., morao bi znati koliko se nasilja, neljubavi i zanemarivanja događa upravo u vezama koje su blagoslovili crkveni ljudi ili registrirali matičari, pa ne bi koristio ovako neprimjerene usporedbe sa svojim položajem u državi i društvu dok je obavljao dužnost glavnog državnog odvjetnika.

Stoga se aktivistice iz udruge nadaju se da će ga neko dijete, a poželjno bi bilo, kažu, više njih, tužiti za klevetu i povredu dostojanstva. Na kraju su ironično dale podršku svima koji će i dalje podržavati i inzistirati na njegovu imenovanju za suca Ustavnog suda.

Bajićevu izjavu osudila je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

D. L. Maxportal

Foto. ScreenshotKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button