Naslovna » Naslovna » Njemačka u lovu na teroriste: ”Znamo tko su, žive u Münchenu, planirali su raznijeti dvije postaje!”
policija, njemačka, terorizam

Njemačka u lovu na teroriste: ”Znamo tko su, žive u Münchenu, planirali su raznijeti dvije postaje!”

Share Button

NJEMAČKA policija intenzivno traži sedam osumnjičenih terorista koji su se planirali raznijeti na Münchenskim željezničkim stanicama tijekom dočeka Nove godine. Francuske i američke obavještajne agencije dali su Nijemcima imena sedmero Iračana koji žive u Münchenu i koji su htjeli izvesti pravi masakr. Policija vjeruje da su povezani s ISIS-om.

U lovu na teroriste sudjeluje više od 500 ljudi, ali još nema nikakvih uhićenja, rekao je šef policije u Münchenu Hubertus Andra.

Također, razina terorističke opasnosti ostaje i dalje visoka. Dvije željezničke postaje u petak rano ujutro otvorene su nakon što ih je policija zatvorila na Staru godinu no proglašena razina povišene opasnosti i dalje je na snazi.

– Još ju ne možemo ukinuti. Upozorenje na povišenu razinu opasnosti i dalje je na snazi – kazao je glasnogovornik policije.

policija, nemačka terorizam kolodvor

U policiju su rekli da se napad trebao dogoditi tijekom noći i ljudi su na vrijeme upozorene da izbjegavaju dvije željezničke postave.

– Vjerujem da smo donijeli pravu odluku. Nije imalo smisla riskirati kada smo točno znali lokacije napada i vrijeme  – rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

Tijekom noći vlakovima nije bilo dozvoljeno da se približe spomenutim postajama, a nakon što su bile evakuirane oko njih je postavljen kordon, a teško naoružana policija blokirala je ulaze.

Dvije željezničke postaje u Münchenu ponovno su rano ujutro u petak otvorene, nakon što su bile zatvorene na Staru godinu pa vlakovi sada ponovno mogu koristiti glavnu željezničku postaju u Münchenu, kao i drugu u okrugu Pasing, kazala je glasnogovornica policije, dodavši da će službenici i dalje provoditi nasumične provjere pojedinaca.

Tijekom noći vlakovima nije bilo dozvoljeno da se približe spomenutim postajama, a nakon što su bile evakuirane oko njih je postavljen kordon, a teško naoružana policija blokirala je ulaze.policija, njemačka terorizam 3

Akcija njemačkih vlasti pridonijela je nervozi u mnogim europskim glavnim gradovima na ispraćaju Stare godine, pa su pojačane mjere sigurnosti nakon što je u proteklih godinu dana zabilježeno niz terorističkih napada, a najveći se dogodio u studenome u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi.

Razina terorističke opasnosti u Münchenu ostaje i dalje visoka.

MP/Hina/Fotodpa

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->