Naslovna » Naslovna » Opremu za 120 škola po modelu premijerove supruge nabavlja partner premijerova brata
MILANOVICCI

Opremu za 120 škola po modelu premijerove supruge nabavlja partner premijerova brata

Share Button

MISLI LI NETKO DA JE TO SLUČAJNO: Partner premijerova brata Krešimira jedini se javio na natječaj u oprojektu koji vodi premijerova supruga Sanja

Tibor Skala, poslovni partner premijerova brata Krešimira Milanovića, dogovorio je unosan posao s državom u vrijednosti od milijun kuna. Radi se o opremanje škola didaktičkom opremom u projektu koji vodi premijerova supruga Sanja Musić Milanović, piše tportal.

Zanimljivo je kako se baš Skalina tvrtka Videa jedina javila na otvoreni postupak javne nabave u projektu koji vodi premijerova supruga s obzirom na to da je u drugoj tvrtki TYC suvlasnik s premijerovim bratom

Tibor Skala
Tibor Skala: Zakonito sam dobio posao

Projekt tjelovježbe u školama bez dvorana nedavno je predstavila premijerova supruga Sanja Musić Milanović u ime Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Čunjićima je demonstrirala kako će tjelesna aktivnost biti dobra za zdravlje djece u vremenu kada smo suočeni sa sjedilačkim načinom života i raširenim problemom gojaznosti kod djece.

Priča je osmišljena tako da 120 osnovnih škola u Hrvatskoj koje nemaju dvoranu za tjelesni odgoj dobiju do kraja lipnja pakete s kompletima didaktičke opreme (čunjići, obruči, marame… kozlići su izbačeni jer ih Sanja Musić u školi nije mogla preskočiti) kojom će svakodnevno moći odraditi tjelovježbu u svega 30-ak kvadratnih metara.

Na novinarski upit koja je tvrtka dobila opremanje škola iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odgovorili su da je posao dobila tvrtka Videa, i to u dva različita postupka.

U prosincu 2014., od tvrtka Videa nabavljeno je robe u vrijednosti 199.500 kuna. Potom je u ožujku 2015. proveden otvoreni postupak javne nabave, kazali su nam u HZJZ-u, u kojem je jedini ponuditelj koji je dostavio ponudu bila tvrtka Videa u iznosu vrijednosti 800.000 kuna PDV-om.

Vlasnici tvrtke Videa su David Karolj i Tibor Skala, a registrirana je na obavljanje specijaliziranih dizajnerskih djelatnosti. U 2014. imala je prihod od 4,7 milijuna kuna pa je jasno da će im novi posao značajno poboljšati poslovanje.tjelovježba

Tibor Skala poslovno je povezan s Krešimirom Milanovićem, obojica su vlasnici tvrtke TYC koja je registrirana za nautički turizam, a mediji navode da zajedno rade na organizaciji festivala Ultra.

Nakon što je javnost saznala za veliki skandal oglasio se i Tibor Skala. Kazao je da s Krešimirom Milanovićem nije prijatelj nego poslovni partner u skroz drugoj tvrtci.

“Krešimira Milanovića nisam vidio godinu dana niti imam njegov broj telefona. Premijera Zorana Milanovića i njegovu suprugu Sanju Musić Milanović ne poznajem i nisam bio upućen da je ona voditeljica projekta. Uredno i sukladno zakonu prijavio sam se na natječaj i dobio posao.”

Otvorene sumnje u korupciju i zloupotrebu položaja demantirali su i iz HZJZ-a:  

“Hrvatski zavod za javno zdravstvo proveo je javni natječaj za nabavu poligona, a u izradi natječajne dokumentacije pomogli su Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Kineziološki fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Na natječaj se javila jedino tvrtka Videa, a opovrgavamo da je itko utjecao na ishod natječaja te je cijela procedura provedena sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi. Smatramo da se zlonamjernim člankom pokušava umanjiti vrijednost projekta kojim promičemo zdravlje djece u školama koje nemaju sportske dvorane.”

Treba li naglasati da i u HZJZ-u znaju da nitko razuman u ovoj zemlji neće povjerovati u njihovo objašnjenje. Ipak je ovo Hrvatska. Naručitelj posla sad vjerojatno uživa u mitu koje je primio. Uživao je i dr. Ivo Sanader, ali svemu dođe kraj.

M. Marković/


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->