Naslovna » Naslovna » Oštar odgovor srpskog ministra Petrovu: “Dosta nam je prijetnji Hrvatske, u Srbiji nema fašizma!”
šešelj pali zastavu, petrov, sr. ministar, spojka

Oštar odgovor srpskog ministra Petrovu: “Dosta nam je prijetnji Hrvatske, u Srbiji nema fašizma!”

Share Button

NAKON oštrih kritika koje je na račun Srbije zbog toleriranja Vojislava Šešelja, iznio potpredsjednik Vlade Božo Petrov, u istom tonu mu je odgovorio ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ističući da je Srbija šokirana načinom na koji se Petrov miješa u unutarnje stvari Srbije.

“Prije svega bi bilo dobro da potpredsjednik hrvatske vlade pogleda u vlastito dvorište i vidi kako žive Srbi u Hrvatskoj, oni koji su preostali nakon progona koji je organizirao režim Franje Tuđmana, svakodnevne prijetnje koje dobivaju, kao i ugrožavanje svih ljudskih prava.

Bilo bi dobro da vidi crnokošuljaše koji paradiraju centrom Zagreba, uništavanje ćiriličnih tabli, sustavno sprečavanje povratka Srba na stoljetna ognjišta, ali je očigledno da on to ne želi vidjeti”, istaknuo je.

Stefanović dodaje da u Srbiji nema takvog ponašanja i u Srbiji ne postoji “povampirenje fašizma”.

“Što se katarze tiče gospodin Petrov treba se sjetiti da nije Srbija, niti su Srbi protjerali 300.000 Hrvata, već je Hrvatska protjerala 300.000 Srba iz njihovih kuća tijekom akcija “Bljesak” i “Oluja” samo zato što su Srbi.

Građanima Srbije je dosta prijetnji hrvatskog režima i trebaju znati da srpska vlada neće dozvoliti da se iživljavaju nad našom zemljom i njenim građanima”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi za medije.

MP/Foto: Tanjug

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->