Naslovna » Izdvojeno » Papa Franjo i patrijarh Kiril u Havani: Zašto hrvatski mediji šute o susretu milenija
papa franjo patrijarh kiril

Papa Franjo i patrijarh Kiril u Havani: Zašto hrvatski mediji šute o susretu milenija

Share Button

ZA DVA dana je susret poglavara Rimokatoličke Crkve pape Franje i patrijarha Ruske pravoslavne Crkve Kirila. Papa Franjo i patrijarh Kiril sastat će se 12. veljače u zračnoj luci José Martí u Havani. To će biti prvi sastanak nekog pape i ruskog patrijarha od crkvenog raskola 1054. godine.

Jedna je od glavnih tema susreta pape Franje i patrijarha Kirila bit će progon kršćana u modernom svijetu . Kršćani su među manjinama koji pate i stradavaju od grupa koje se pridružuju radikalnoj islamističkoj ideologiji u mjestima poput Iraka, Sirije i Somalije.

Prigoda koja bi trebala pobuditi pažnju čitavog svijeta, pogotovo onog dijela koji je satkan na temeljima kršćanske kulture. Naprotiv, medijska šutnja. Je li to slučajno? 

Protagonisti novog svjetskog poretka, prije svih masoni i bankarski krugovi, tvorci neoliberalizma, su zatečeni tim susretom. Kako su većinom mediji pod njihovim nadzorom jasno je da se o tome ne govori.

Kada se zna da je Putin najzaslužniji za taj milenijski događaj, bojkot te vijesti sa strane “naprednih zemalja zapadne hemisfere” je još očekivaniji. Na žalost  uz njih se očito svrstala i Hrvatska.

Ovo je najveća pobjeda Putinove politike spram  sljedbenika politike novog svjetskog poretka koju provode Obama i njegove europske marionete.

Od ovog susreta kršćani očekuju mnogo, očekuju novi vjetar u leđa, renesansu kršćanstva kojom će se suprotstaviti ugnjetavanju ne samo kršćana nego i svih pravednika ovoga svijeta. Dosta je zapadnjačke demagogije o demokraciji, ljudskim pravima, relativizma u moralu i prodaje sotonističkog sadržaja uvijenog u slobodu mišljenja i ponašanja.

Vrijeme je turobno, vrijeme je odlučne borbe dobra i zla. Kamo ide Hrvatska, kojom stazom kroči? Stara je narodna, tko s đavlom tikve sadi o glavu mu se razbijaju.

Stjepan Dundić dipl.ing.el. /Foto:hrt

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

treca-dionica1

ULTRAMARATON Zagreb-Vukovar: Radojković pobjednik i 3. dionice Novska – Slavonski Brod

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi …

-->