Naslovna » Hrvatska » Pismo ministru Bauku iz Melbourna: Harryja Pottera nećeš zajebavati
matin sin

Pismo ministru Bauku iz Melbourna: Harryja Pottera nećeš zajebavati

Share Button

SRIJEDA 28. 10. 2015. ZADNJI DAN REGISTRACIJE ZA IZBORE ZA SVE HRVATSKE GRAĐANE KOJI SE NALAZE IZVAN RH, PA ĆE GLASATI ILI U XI. IZBORNOJ JEDINICI KAO DIJASPORA; ILI KAO ODSUTNI BIRAČI U SVOJIM MATIČNIM JEDINICAMA PO PREBIVALIŠTU.

Piše: Katarina Brozović-Bašić

U ponedjeljak sam doživjela omanji udarac Milanovićeve Vlade i njihovog poimanja demokracije i jednakosti, kada sam, suočena sa Baukovim tumačenjem zakona o prebivalištu, saznala da sam izbrisana s popisa birača u Zagrebu, gdje mi se nalazi obiteljski stan.

Lako za mene, ja sam ionako rođena u Melbourneu, zato sto su mi roditelji ranije otjerani sa svojih ognjišta, pa za mene nije čudo da sam smaknuta! Suprugu, koji nema ničije državljanstvo osim hrvatskoga, čije je SVE u Hrvatskoj (rođenje, adresa, imovina, najstariji sin – iz prvoga braka – braća, rodbina…) to je ipak malo teže srcu palo.

Teško je to emotivno palo i mojemu starijem sinu (suprugovu – srednjemu), rođenom Zagrepčaninu, koji je na predsjedničkim izborima 2015. prvi puta (u životu!) glasovao, kada je ovaj put doznao kako je i on izbrisan.

Ali zato mi imamo još jednoga, koji će sada glasati prvi put. Zamislite, on je jedini kojega su ostavili na miru. On je Zagrepčanin!

Smije se moj mali Harry Potter, i kaže: “Hehehe, znači, stan i sve ono u Hrvatskoj sad je samo moje! Dopustit ću i vama da tamo ponekad boravite!”

Neće nam ministar Bauk valjda i imovinu oduzeti, kad nas je ovako lijepo administrativno izbrisao: znaci, ćaća, mater i brat u XI. (u dijaspori), a mlađi sin u VI. izbornoj jedinici. Baš lipo!

Na to se smijem i ja: da, da Bauče, za*ebao si se; jer onaj tko ga poznaje, zna kako ti je upravo ovaj mali Harry Potter sada opasan! A njega nećeš za*ebavati!

SADA VEĆ BROJIMO DANE I MINUTE DO IZBORA – A U “DIJASPORI” TO POČINJE U 07:00 U SUBOTU 07. 11. 2015.

GAZI, GAZI, BAUKE!

Foto: Obiteljski album

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

vukic-kosanovic

SVAĐA NA TRIBINI O JASENOVCU: GDJE SU VAM DOKAZI, GOSPODO!?

PIŠE: Dinko Dedić U ORGANIZACIJI  Srpskog privrednog društva “Privrednik” i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, …

-->